home » competitie » wedstrijdzaken » gestaakte wedstrijden

Gestaakte wedstrijden

Na een gestaakte wedstrijd zijn beide verenigingen die betrokken zijn geweest verplicht één of meerdere verklaringen in te sturen naar Competitiezaken. Alle verklaringen (verenigingen, spelers en scheidsrechter) worden samen met het wedstrijdformulier verzameld en aan de Wedstrijdcommissie toegestuurd. De leden van de Wedstrijdcommissie geven een advies over de uitkomst van de zaak. Deze adviezen worden verzameld en de afdeling Competitiezaken neemt hierop een besluit over de uitkomst en de eventuele straffen die hierbij behoren.

Uitspraken 2016

Wedstrijd Datum Uitspraak Straf
Quick Amsterdam HS2 - Amsterdam North Stars HS1 20-05-2016 Beide teams worden schuldig verklaard aan het staken van de wedstrijd. De wedstrijd dient in zijn geheel overgespeeld te worden en beide teams krijgen een administratieve heffing opgelegd.
Domstad Dodgers H2 - Arnhem Rhinos H2 04-06-2016 Arnhem Rhinos wordt schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd. Arnhem Rhinos krijgt de wedstrijd verloren verklaard met 2-0 en tevens een administratieve heffing.
Zwijndrecht H1 - Schiedam H1 12-06-2016 Schiedam wordt schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd. Schiedam krijgt de wedstrijd verloren verklaard met 2-0 en tevens een administratieve heffing. (1)
Schiedam H1 - Blue Birds H1 05-07-2016 Blue Birds wordt schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd. Blue Birds krijgt de wedstrijd verloren verklaard met 2-0 en tevens een administratieve heffing.
TIW-Survivors H1 - Blue Devils H1 17-07-2016 Blue Devils wordt schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd. Blue Devils krijgt de wedstrijd verloren verklaard met 2-0 en tevens een administratieve heffing.
Amsterdam Pirates H2 - HCAW H2 20-07-2016 Amsterdam Pirates wordt schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd. Amsterdam Pirates krijgt de wedstrijd verloren verklaard met 2-0 en tevens een administratieve heffing.
       

(1) Bondsbestuur verklaart, na beroep van Schiedam, beide teams schuldig aan staken van wedstrijd. Zwijndrecht gaat tegen deze uitspraak in beroep. Zaak ligt momenteel bij de Adviescommissie Geschillen.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook