home » events » breedtesport » mid summer slowpitch

Mid Summer Slowpitch Event 


Foto: Rob Jelsma

Sportiviteit, gezelligheid en fanatiekelingen bij het Mid Summer Slowpitch Event 2017

Zaterdag 29 juli vond de tweede editie van het Mid Summer Slowpitch Event plaats bij DVH in Amstelveen. Met zeven deelnemende teams, waarvan één uit België beloofde het een gezellig (internationaal) toernooi te worden!

De organisatie kwam zaterdagochtend vroeg aan bij DVH om met de voorbereidingen te beginnen. Tot hun schrik zagen ze dat één van de velden waar op gespeeld zou moeten worden helemaal blank stond; het had de nacht ervoor flink geregend… Op dit veld kon helaas niet meer gespeeld worden, maar gelukkig kon er nog gebruik gemaakt worden van het combiveld. Het zonnetje kwam tevoorschijn en kon er – weliswaar een half uur later dan gepland – gespeeld worden. Play ball! Om 11:00 uur startte de eerste wedstrijden. De teams waren ingedeeld in poule A en poule B: Een recreatieve poule en een gevorderde poule.

Vooral in de gevorderde poule zijn er flink wat ballen het veld uitgeslagen. Er waren mooie veldacties te zien en prachtige hits, maar vooral enorm veel gezelligheid. De teams speelden erg sportief en zeker ook fanatiek waarbij er veel werd gelachen. Op het terras van het nieuwe clubhuis van DVH waren heerlijk belegde hamburgers en hotdogs te verkrijgen.

DVH
De groep Slowpitch Softballers van DVH (met veel onervaren spelers) komt gedurende het hele honkbal- en softbalseizoen wekelijks bij elkaar om te trainen en wedstrijden tegen elkaar te spelen. Voor deze groep was het Mid Summer Slowpitch Event het eerste echte moment om tegen andere teams te bewijzen wat ze in huis hadden.

"We hebben een erg geslaagd toernooi beleefd, waarbij de weergoden ons welgezind waren en het mooie complex van DVH optimaal benut werd" – Anneke Stam (medeorganisator Mid Summer Slowpitch Event)

In de finalewedstrijd van poule A namen de Skywalkers uit België het op tegen de Dutch Dragons. De uitgereikte prijs door de organisatie van het toernooi werd uiteindelijk mee naar huis genomen door de Dutch Dragons. Ook werd er een officieel WBC-shirt van Team Kingdom of the Netherlands uitgereikt aan de MVP van het toernooi: Brigitte Schouten, captain van het winnende team van poule B.

Met dank aan Rob Jelsma zijn er veel mooie foto's van het toernooi gemaakt. Alle foto’s van het toernooi zijn te vinden via: http://www.robjelsma.nl/Softball/Slowpitch

Wil je volgend jaar ook het Mid Summer Slowpitch Event organiseren? Dat kan! Net als de Landelijke BeeBalldag is de KNBSB jaarlijks op zoek naar verschillende speellocaties. Neem contact op met breedtesport@knbsb.nl voor meer informatie.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook