home » events » internationaal » ek honkbal u12

Europees Kampioenschap Honkbal onder 12

Utrecht is van maandag 10 tot en met zondag 16 juli gastheer van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 12 jaar. Op Sportpark De Paperclip van hoofdklasser UVV maakt Nederland na jarenlange afwezigheid zijn rentree in deze leeftijdsklasse. De jeugdige Nederlandse talenten nemen het in Utrecht in de eerste ronde in poule B op tegen titelverdediger Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Wit-Rusland.

Duitsland veroverde vorig jaar oppermachtig de Europese titel. De Duitse pupillen bleven in zes wedstrijden ongeslagen en wonnen onder meer in drie innings met 2-35 van Roemenië. Pas in de finale tegen het eveneens nog ongeslagen Tsjechië speelde Duitsland de volledige zeven innings. Daarin werd met 9-2 gewonnen. Verliezend finalist Tsjechië is ingedeeld in poule A en moet voor een nieuwe finaleplaats in ieder geval eerst afrekenen met Italië. De andere teams in deze poule zijn Rusland, Polen en Oekraïne.

Selectie Nederland U12
Het Nederlands team 12U gaat bestaan uit spelers die zijn geboren in 2005 of 2006. De KNBSB gaat uitgebreid aan het werk om tot de allersterkste selectie te kunnen komen. Dat betekent een selectieprocedure die bestaat uit drie fases (zie verder uitwerking in dit bericht).

  • Er wordt een Open Try-out georganiseerd op maandag 24 April bij de vereniging UVV in Utrecht.
  • Daarna vindt er een trainingsdag plaats op vrijdag 28 April bij de vereniging UVV in Utrecht.
  • Gevolgd door een aantal selectietrainingen op woensdagavond (onder voorbehoud bij UVV)

Inschrijving is gesloten!

Selectiefase 1:
De Open Try-out wordt georganiseerd voor spelers die geboren zijn in 2005 of 2006 en die uitkomen in de 1e of 2e klasse pupillen, die in een regio wonen waar geen Baseball Academy is die een Future Stars programma verzorgt. Mocht je reeds in de aspiranten spelen dan kun je je pas laten aanmelden na vooroverleg via onderstaande mailadres.

De spelers die in een regio met een Baseball Academie wonen, maar niet deelnemen aan het  Future Stars programma, kunnen alleen tot de Open Try-out worden toegelaten via overleg tussen de verenigingscoach en de Baseball Academy in de eigen regio. Kosten voor de Open Try-out zijn 10 Euro.

Opgave voor de Open Try-out kan alleen onder bovenstaande voorwaarden door een vertegenwoordiger van de vereniging via het inschrijfformulier. De verenigingen in de 1e klasse kunnen maximaal drie spelers opgeven en de verenigingen in de 2e klasse maximaal twee spelers.

Let wel: Het is een Try-out en géén trainingsdag. Dit vraagt van kinderen in deze leeftijdscategorie een grote aanpassing, omdat het gaat om het testen van spelers en niet om een leuke dynamische training. Tevens kan een speler te maken krijgen met een afwijzing en mag hij daardoor het plezier in de honkbalsport niet verliezen. Dit moet door de ouder(s) goed worden begeleid.

Inschrijving is gesloten!

Selectiefase 2:
De spelers die deelnemen aan het Future Stars programma van een Baseball Academy en geboren zijn in 2005 of 2006 worden automatisch door hun Academy voor deze trainingsdag uitgenodigd. Tevens worden de geselecteerden van de Open Try-out op 24 april door de KNBSB via de e-mail voor deze trainingsdag uitgenodigd.

Selectiefase 3:
De spelers die worden geselecteerd via de trainingsdag op 28 april gaan vanaf 24 mei op de woensdagavond een aantal  keren trainen bij UVV in Utrecht. Dit zal bij aanvang een ruime selectie zijn die wordt teruggebracht naar 16 spelers, te weten het Nederlands team 12U.

Eigen bijdrage
De KNBSB vraagt een eigen bijdrage van de spelers die worden geselecteerd voor Nederland U12. Dit bedrag wordt naast het budget vanuit de KNBSB gebruikt om een optimaal EK programma voor de spelers te kunnen organiseren, waaronder de kosten voor huisvesting en maaltijden tijdens het Europees Kampioenschap. De hoogte van het bedrag is € 150,00.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met michel.aussems@knbsb.nl

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook