World Children's Baseball Fair

Het WCBF is een non-profit organisatie die in 1989 werd opgericht door Home Run Kings Sadaharu Oh (Japan) en Hank Aaron (USA) samen met Dr. Akiko Agishi. 
De organisatie heeft zich ten doel gesteld het bij elkaar brengen van kinderen uit de hele wereld om elkaar te ontmoeten en hen samen te laten honkballen. 'children united in Baseball'

Meer informatie over WCBF vindt je op de website.

Het evenement vond de afgelopen jaren op verschillende plaatsten in de USA en Azie plaats. Er doen zo'n 200 kinderen mee aan de fair. Diverse landen worden jaarlijks uitgenodigd om deel te nemen. De bond krijgt hiervoor een uitnodiging, dat is helaas niet elk jaar. De landen worden om de zoveel jaar een keer uitgenodigd. In 2013 waren we er de laatste keer bij en ook in 2016 mogen we weer deelnemen. Vijf kinderen in de leeftijd van 10-11 jaar en een begeleider reizen af naar Azie. 

De KNBSB heeft al meerdere malen deel mogen nemen. Ook in 2016 mogen we erbij zijn. De deelnemers worden vanuit de honkbal en softbal winterscholen. Een belevenis voor de talentvolle jonge honkballers en softbalsters. Een lotje uit de loterij als je hiervoor uitgekozen wordt!

Hier kun je meer informatie lezen over de trip 2016.

Omdat alle kinderen gelijkwaardig zijn krijgen zij van de organisatie voor de hele week allemaal dezelfde kleding en materialen om mee te trainen. Er is geen verschil tussen de landen, arm en rijk is daar gelijk.

Het programma bestaat uit elke dag trainen en wedstrijden spelen onder begeleiding van verschillende internationale IBAF coaches. Voor Nederland is Eugene Kingsdale aanwezig om zijn kennis te delen met de jonge spelers. Ook is er veel aandacht voor de cultuur, uitstapjes en het samen leuke dingen doen. Een vol programma wat elk jaar door de organisatie op en top geregeld wordt. 

Al met al is het een fantastisch evenement voor de deelnemers. Iets wat mooie vriendschappen teweeg brengt. Een ervaring die de kinderen hun hele leven niet meer vergeten!

Dit filmpje van de WBCF 2011 geeft een mooi beeld van dit prachtige evenement.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook