home » nieuws » best practice: dss bundelt krachten en krijgt goede inkoopcondities van jupiler

Best practice: DSS bundelt krachten en krijgt goede inkoopcondities van Jupiler

9 mei 2017 18:07:57

Sinds 1 mei is Jupiler de nieuwe partner van de KNBSB. De samenwerking richt zich niet alleen op de topsport. Sterker nog, ze richten zich vooral op alle honkbal- en softbalverenigingen. Jupiler, als onderdeel van 's werelds grootste bierbrouwerij AB Inbev, wil graag de verenigingen voorzien van goede inkoopcondities. Vorig jaar ging DSS de verenigingen voor.

Best practice: Hoe DSS goede inkoopcondities kreeg van Jupiler
Tijdens een voorzittersoverleg van voetbalverenigingen in de regio Haarlem bleek dat de inkoopcondities bij de verschillende verenigingen enorm verschilde. De ene vereniging had betere condities dan de andere. Met name de vereniging met de grootste bierafname bleek de slechtste condities te hebben. Om die reden kwam de vraag ter sprake om gezamenlijk een tender uit te schrijven aangaande inkoop van bier. Dick Hoff (DSS) werd gevraagd hier de voortrekkersrol in te spelen.

Dick Hoff is gestart met het verzamelen van alle jaarlijkse bierconsumpties bij de verschillende verenigingen. Met het overzicht aan cumulatieve inkoop zijn verschillende partijen uitgenodigd en hebben ze allemaal een voorstel mogen doen. Uiteindelijk was het voorstel van Jupiler (AB Inbev) de beste. Met de betere inkoopcondities profiteren de verenigingen doordat ze meer geld overhouden aan de verkoop van bier. Ze zijn nu hetzelfde traject gestart met frisdrank en inkopo van eten.

Dick Hoff: "Belangrijk is dat alle verenigingen zich volledig transparant opstellen. Enkel dan kan de beste deal met de brouwerijen beklonken worden. Dit vraagt ook een bepaalde mate van vertrouwen."

Clusterbijeenkomsten
Tijdens de clusterbijeenkomsten zal Jupiler een korte presentatie geven en meer informatie delen rondom de mogelijkheden voor verenigingen zoals DSS dat heeft opgepakt.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook