home » nieuws » succesvolle eerste speeldag nk little league in almere

Succesvolle eerste speeldag NK Little League in Almere

12 juni 2017 18:33:00


Junior League Baseball (Foto: Albert Roozenburg)

Op zaterdag 3 juni was Almere '90 de thuisbasis voor de eerste ronde van het NK Little League. Alle teams uitkomend in de Little Baseball en Junior Baseball kwamen in actie. De andere categorieën komen pas in actie op 17/18 juni in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De eerste speeldag verliep soepel mede door het vele werk van de vrijwilligers van Almere.

Junior League Baseball
Om half 10 werden de eerste ballen gegooid op de twee velden waar teams uit de Junior Baseball in actie kwamen. In poule A begon Eastern goed door een overwinning op Valley Hitters. Vervolgens speelden Brabant United en Eastern Athletics met 0-0 gelijk en steeg de spanning wie de poule ging winnen. Brabant United wist in de laatste wedstrijd te winnen van de Valley Hitters en op basis van runs tegen wonnen zij de poule.

In poule B pakte Noord Holland de poule winst door zeges op Rotterdam (10-4) en op Noord (1-7). Rotterdam wist nog wel de tweede plaats te bemachtigen door een 15-1 zege op Noord. De tweede plaats geeft nog steeds hoop om de halve finales te bereiken.

In poule C wist Kennemerland de eerste wedstrijd overtuigend te winnen van Amsterdam 2-14. De tweede wedstrijd was een spannende wedstrijd tussen Kennemerland en Den Haag Raptors. In de laatste inning wist Kennemerland met een walk-off deze wedstrijd met 3-2 te winnen. Den Haag Raptors pakte nog wel de tweede plaats door de laatste wedstrijd ruim te winnen van Amsterdam.


Little League Baseball (Foto: Albert Roozenburg)

Little League Baseball
De teams uit de Little League Baseball kwamen ook in drie poules op drie velden in actie. Om 10:45 uur werden daar de eerste ballen gegooid in deze traditionele sterke klasse. In poule A boekten Kennemerland en Rotterdam ruime overwinningen op Amsterdam. Deze twee ploegen hebben de afgelopen jaren laten zien zeer gewaagd aan elkaar te zijn en dat bleek ook uit de laatste wedstrijd. Na een spannende wedstrijd stond de uitslag van 3-3 op het scorebord. Hiermee eindigden de teams precies gelijk en ook op basis van runs tegen kon de beslissing niet vallen. Uiteindelijk was er een coinflip nodig om de poulewinnaar te bepalen. Het muntje viel gunstig voor Rotterdam, die daardoor zeker is van de halve finale.

In poule B kwamen de Eastern Athletics, Noord en Zuid West Hurricanes in actie. In de eerste wedstrijd wisten de Eastern Athletics er met een zege vandoor te gaan door Noord met 1-4 te verslaan. De tweede wedstrijd in deze poule ging tussen de Eastern Athletics en de Zuid West Hurricanes. De Hurricanes trokken aan het langste eind door met 5-2 te winnen. De Hurricanes wonnen hun laatste wedstrijd vervolgens met veel overtuiging tegen Noord en pakten hiermee de poulewinst.

In poule C waren het de Den Haag Stars die overtuigend de poulewinst wisten te pakken met een 10-0 en 17-1 zege op de Valley Hitters en Noord Holland. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Noord Holland die een nipte zege uit het vuur sleepte. Met deze 6-7 zege voor Noord Holland kwamen de Valley Hitters net te kort en eindigde zij als derde.

Finaleweekend NK Little League
In het weekend van 17/18 juni zijn de nummers 1 van de poules al zeker van de halve finale. De nummers 2 spelen een poule tegen elkaar, en de groepswinnaar speelt ook de halve finale. De nummers 3 zijn uitgespeeld voor de halve finale maar spelen nog gezamenlijk een poule.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook