home » nieuws » geslaagde landelijke g-honkbaldag bij dkf kampioenendag

Geslaagde Landelijke G-Honkbaldag bij DKF Kampioenendag

15 juni 2017 10:41:00

Zaterdag 3 Juni 2017 is het dan zover: De langverwachte Landelijke G-Honkbaldag vindt plaats tijdens de Kampioenendag die georganiseerd wordt door de Dirk Kuyt Foundation, partner van de KNBSB.

Vanaf 9:00 beginnen de eerste spelers en teams aan te komen op een regenachtig sportpark ‘Nieuw Zuid’ in Katwijk. Als om 10:00 de officiële openingshandeling door Dirk Kuyt wordt gedaan wordt het droog en breekt het zonnetje door.


Leuke wedstrijden tijdens de Landelijke G-Honkbaldag (Foto: DKF)

Om 10:30 wordt er ‘Play Ball’ geroepen op 2 velden waar 7 teams in 2 poules wedstrijden tegen elkaar gaan spelen. Er wordt gestreden voor iedere uit en ieder punt, maar tegelijkertijd wordt er ook heel veel plezier gemaakt. Tussen de middag wordt er genoten van een lunch die door de organisatie wordt aangeboden.

Tussen de wedstrijden door en ook tijdens de lunch, kan er bij de KNBSB Promo Bus geprobeerd worden zo hard mogelijk te gooien. Als het hard gooien niet lukt is er voor de echte werpers ook een mogelijkheid punten te scoren met zo nauwkeurig mogelijk te gooien. Beide attracties worden gedurende de dag intensief gebruikt en als men even uit wilde rusten van al dat gooien kan je op de foto met de enige echte wereldbeker. Ook daar werden mooie plaatjes geschoten.


Portland Poema's zijn de winnaar van de wisselbeker editie 2017 (Foto: DKF)

Nadat alle wedstrijden gespeeld zijn, verzameld iedereen zich bij de promo bus waar Bart Volkerijk de prijzen en medailles uitreikt. De wisselbeker wordt tijdens de algmene huldiging en afsluitingsceremonie door Bart Volkerijk samen met Dirk Kuyt uitgereikt aan de Portland Poemas. Hoogtepunt van de ceremonie is het optreden van Ali B, die iedereen van de tribune af laat komen en er op het veld een groot feest van maakt. Na de sluiting gaat iedereen met rood verbrande, lachende en vermoeide gezichten weer naar huis.

Mede mogelijk gemaakt door:

 

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook