home » nieuws » knbsb aanwezig tijdens netwerk teaching games voor docenten lo

KNBSB aanwezig tijdens Netwerk Teaching Games voor docenten LO

19 juni 2017 17:54:54

De organisatie van Netwerk Teaching Games kijkt met veel plezier terug op een geslaagde studiedag op 19 mei 2017 bij Fontys Sporthogeschool Eindhoven. Een dag waarop professionals, o.a. docenten LO, opleidingsdocenten LO, studenten LO en sporttrainers/-coaches, hun kennis en expertise omtrent het leren en onderwijzen van spelsporten, hebben kunnen delen en bediscussiëren.

Aan de hand van o.a. workshops van Corinne van de Griendt en Bart Hanegraaff (KNBSB)) zijn deelnemers aan het denken gezet over het belang en de meerwaarde van de ontwikkeling van zelfregulatie van leerlingen/spelers bij spelsporten.


Corinne van de Griendt en Bart Hanegraaff tijdens een clinic
(Foto: Netwerk Teaching Games)

Het NTG promoot al jaren een speler- en spelgecentreerde benaderingswijze (game centered approach Tgfu Teachinggamesforunderstanding) van spelsporten. Na al eerder Rod Thorpe (Loughborough University, Engeland), Dennis Slade (Massey University, Nieuw-Zeeland) en David Gutiérez del Campo (University of Castilla-La Mancha, Spanje) als gast te hebben mogen ontvangen, hadden we dit jaar de eer om dr. Shane Pill (Flinders University, Australië) te verwelkomen. Shane heeft de deelnemers zowel in de collegezaal als op het veld geïnspireerd met betrekking tot ‘The Game Sense approach’. Een speler-/ spelgecentreerde benaderingswijze die internationale bekendheid geniet in zowel de Lichamelijke Opvoeding als de sport. 

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook