home » nieuws » de windmill classic in almere voor de vierde keer een succes!

De Windmill Classic in Almere voor de vierde keer een succes!

10 juli 2017 10:40:00


Mixed team van DNT werd gedeeld eerste met het Mixed Team GK (Foto: Windmill Classic)

Amerikanen, Belgen, Duisters, Engelsen, Fransen, Ieren, Portugezen en nog meer internationale deelnemers waren allen present bij het grootste, gezelligste en sportiefste Slowpitch Softbal familiefeest van Europa! 26 teams en bijna 400 Slowpitch Softballers waren van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2017 actief op het prachtige complex van BSC Almere´90, tevens het Nationaal Slowpitch Softbal Centrum.

Op maar liefst zeven speciaal voor Slowpitch Softbal ingerichte speelvelden werd een enorm programma afgewerkt, met uiteindelijk de altijd spannende eliminatieronden. Daaraan voorafgaand waren diverse ploegen na hun aankomst op donderdag en vrijdagochtend al lekker bezig met de voorbereiding op het echte werk. Onderling werden er verschillende partijtjes gespeeld, soms tussen de vele voorbereidende activiteiten van de Windmill Classic staf en vrijwilligers door, maar dit kon de gastvrije sfeer van het evenement niet verstoren.

In vier specialismen kwamen de teams uit: De mannen, de vrouwen, de mixed (8 mannen en 2 vrouwen) en de altijd gezellige co-ed divisie (5 mannen en 5 vrouwen). Vrijdagavond werden al diverse ´friendly games´ gespeeld, als een soort warming-up voor de start van de toernooicompetitie zaterdag´s. Maar wel alvast in stijl, want de scheidsrechters, echte officials onder ervaren Britse leiding, waren ook al meteen actief tijdens deze warming-up.

Vrijdagavond
Het was rustig droog weer. De eerste toernooiavond werd omlijst met een heuse Homerun Derby voor mannen en vrouwen. Voor het publiek was het een genot om naar te mogen kijken in het ‘Almere Slowpitch Softbal stadion’. Iedereen kon genieten van de ‘bommen’ die het stadion uit werden geslagen, sommigen tot wel 200 meter ver. Big power! De enorme slagkracht zou ook te bewonderen zijn tijdens de nog te spelen wedstrijden. Het was een mooi begin, de kop was er af.

Zaterdag
Veel regenbuien. De weergoden hadden zaterdagmorgen andere plannen dan de organisatie, deelnemers en toeschouwers van de Windmill Classic. Helaas maar waar, het had zoveel geregend dat het programma dik twee uur opgeschoven moest worden. Daarna klaarde het gelukkig wat op. En toen… Vlogen de ballen natuurlijk in het rond! Het enthousiasme en de inzet van de teams kenden geen grenzen. Bijna negen uur lang werd er gespeeld, op alle zeven velden, door alle 26 teams alle negen scheidsrechters.

De toernooi- en competitieleiding kwamen handen en voeten en soms ook denkhersenen te kort. Wat een hectiek op en rond de velden. Het horecaplein, de infostand en de Fieldcrew hadden een drukke dag!

Toen werd het tijd voor de grote uitsmijter, hét avond evenement: The All Star Game, waarbij team USA het opnam tegen het Windmill Classic team. De wedstrijd werd muzikaal omlijst door een swingende brassband en opgevrolijkt met een mooie loterij. Het publiek vermaakte zich kostelijk met de ´live announcing´ vanuit de scorebox en lekker doorlopende muziek. Team USA maakte er een waar slagfestijn van, een Slowpitch demonstratie van jewelste. Impressive! Het was een fraai slot van een, uiteindelijk, zeer geslaagde eerste toernooidag.

De nacht daarna was kort. Heel kort.

Zondag
07:30 uur coachmeeting, 08:00 uur spelen! De inhalers van de zaterdagmorgen eerst. Het was heerlijk weer en het werd beregezellig bij de poffertjes kraam, de BBQ keuken, het wijn paviljoen, de ijskar en de kledingwinkel. De kinderen maakten het plaatje compleet met prachtig geschminkte gezichten en de stoere tatoeages.

Vanaf 10:30 uur was het zover: De finaleronden. Nu ging het er echt om. Do or die. Met leuk veel publiek om de velden streden de teams voor wat ze waard waren. Steeds een ronde verder! Het was een genot om zoveel prachtige Slowpitch Softbal acties te zien en te beleven. Of zelf om te maken. Uiteindelijk bleven de beste en de sterkste teams over: Niet altijd de favorieten, er zaten ook verrassende deelnemende teams bij.


Slowpitch Brovaria uit Amerika won de mannencompetitie (Foto: Windmill Classic)

Het werden zoals altijd spannende en zinderende finales met prachtige winnaars: De Amerikaanse mannenploeg Brovaria, de GB Hooters Women, de Mixed Co-Champions van Team GK en ons eigen DNT (Dutch National Team) en bij de co-ed de Britse ploeg uit Leeds.
Alle 26 ploegen gingen met fraaie bekers naar huis.

Het grote applaus en gejoel van alle deelnemers bewees weer dat ook deze vierde editie van de Windmill Classic een enorm succes was! Daar is verder weinig aan toe te voegen. Woorden schieten te kort, maar de beelden zeggen alles. The 4th Annual Edition of The Windmill Classic Almere 2017 was really Awesome! Tot ziens in 2018!

Hans Jansen de Vries,
Windmill Classic Staff

Rest ons, een ieder die dit prachtige sportevenement in welke vorm dan ook mogelijk heeft gemaakt, zijn of haar support heeft bijgedragen en klaar stond om enthousiast te helpen, enorm te bedanken.
DANK! THANKS! Het was een feest om samen met elkaar deze 4e Windmill Classic Almere te beleven.

Links:
Website Windmill Classic
Facebook Eventpagina 
Foto's Windmill Classic

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook