home » nieuws » slowpitch softbal clinic bij the herons

Slowpitch Softbal clinic bij The Herons

12 juli 2017 13:21:00


De deelnemers aan de Slowpitchclinic van DNT bij The Herons
Foto: Herons

Zaterdag 8 juli organiseerde The Herons een slowpitchclinic in samenwerking met het Dutch National Slowpitch Team (DNT). Hierbij een verslag vanuit The Herons.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Vijf spelers van het Dutch National slowpitch Team (DNT) zouden naar de Vork in Heerhugowaard komen om ons een Slowpitch Softbal clinic te geven. We keken er al een tijd naar uit en hadden er erg veel zin in.

Wij, het Slowpitch Softbal team van The Herons, doen dit seizoen voor het eerst mee in de competitie die de KNBSB organiseert. Veel van onze teamleden hebben nog niet zoveel ervaring en voor anderen is het alweer behoorlijk wat jaren geleden dat ze actief waren in de honkbal- en softbalsport. Een clinic van deze ervaren Slowpitch Softballers zagen wij dus wel zitten om onze vaardigheden te verbeteren.

Om 18:00 uur verzamelden we in de kantine. Alle teamleden hadden heerlijke zelfgemaakte gerechten en hapjes meegenomen om de gezellige en sportieve avond goed af te trappen. Een uur later stonden we klaar op het veld. Naast alle leden van ons eigen team wilden er nog een aantal andere enthousiastelingen graag mee doen. Dat was natuurlijk geen enkel probleem!

We werden in drie groepen verdeeld zodat we om en om drie disciplines konden trainen:

  • Vangen, fielden en gooien
  • Slaan
  • Pitchen

Onder leiding van de leden van het DNT werden de oefeningen duidelijk uitgelegd en we kregen nuttige tips en uitleg waar nodig over de techniek, maar ook over de sport zelf. We hebben erg veel kunnen leren. Vervolgens gingen we door naar het leukste onderdeel van de clinic, namelijk het spelen van een wedstrijd. Game on! Tijdens de wedstrijd konden we direct het geleerde in praktijk brengen. Dit was ook weer erg leerzaam.

Na de clinic hebben we natuurlijk met zijn allen nog gezellig wat gedronken. Voor de leden hadden we uiteraard nog een aardigheidje om ze te bedanken voor hun inzet. Het in tenslotte vrijwilligerswerk!

Wij vonden het een zeer geslaagde avond en het is zeker aan te raden. En dat niet alleen: Mede dankzij de clinic heeft The Herons er weer twee nieuwe leden bij! We willen graag de leden van het DNT en andere vrijwilligers bedanken die deze clinic mogelijk hebben gemaakt voor ons.

Wil jij op jouw vereniging ook op deze leuke manier kennis maken met Slowpitch? Mail dan naar breedtesport@knbsb.nl voor meer informatie.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook