home » nieuws » vrijblijvend aanbod van ab-inbev voor alle verenigingen

Vrijblijvend aanbod van AB-Inbev voor alle verenigingen

8 augustus 2017 09:08:00

Beste bestuurder,

Tijdens de clusterbijeenkomsten in mei en juni heeft AB-Inbev als partner van de KNBSB zichzelf gepresenteerd aan de verenigingen. Met AB-Inbev heeft de KNBSB een grote en betrouwbare partner erbij die zich ook graag wil koppelen aan de sport. Naast een partnership met de KNBSB wil AB-Inbev zich ook graag inzetten voor de verenigingen door het aanbieden van gezamenlijke inkoopcondities. AB-Inbev is brouwer en leverancier van meer dan 200 soorten bier. Hierbij ontvangt u nog een korte resumé van het aanbod van AB-Inbev aan alle honkbal- en softbalverenigingen.

Partnerschap AB-Inbev
Vanaf 1 Mei 2017 is er een officieel partnerschap tussen de KNBSB en Jupiler bier. Deze partnerschap heeft in ieder geval een looptijd van 3 jaar. De brouwerij is deze partnerschap aangegaan omdat zij met Jupiler graag willen bijdragen aan sport in Nederland, en in dit geval in het bijzonder een bijdrage leveren aan de honkbal- en softbalverenigingen. Dit willen zij realiseren door de bond en de verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen. De bond wordt ondersteund middels sponsoring, in ruil voor gepaste zichtbaarheid van de merknaam Jupiler. De verenigingen, de ruggengraat van de sport, willen zij ook graag zo goed mogelijk helpen. Deze ondersteuning wordt geboden door het aanbieden van goede inkoopvoorwaarden voor bier.

Gezamenlijke inkoopvoorwaarden
Afzonderlijk hebben verengingen een relatief kleine afname, met als gevolg dat de onderhandelingspositie van verenigingen tegenover een brouwerij slecht is. Hierdoor kunnen slechts lage kortingen bedongen worden bij de brouwerijen, waardoor de netto winstmarge op een glas bier in de kantine laag blijft. AB-Inbev wil graag het proces omdraaien. Door de volumes en omstandigheden van alle geïnteresseerde partijen in kaart te brengen ontstaan er gecombineerde volumes. Op basis van deze gecombineerde volumes kunnen zij elke vereniging een identiek en vrijblijvend aanbod doen. De verwachting is dat een dergelijk aanbod ruim tientallen euro’s per hectoliter lager kan liggen dan uw huidige afspraak.

Een vrijblijvend aanbod
Om dit aanbod te kunnen doen vraagt de brouwerij u vriendelijk om de bijlage in te vullen en retour te zenden aan jeroen.passchier@ab-inbev.com vóór 1 september. Op basis van alle ingevulde formulieren kan de brouwerij alle geïnteresseerde verenigingen een identiek aanbod doen. Het aanbod is vrijblijvend! Met het retour zenden van het formulier zit u nergens aan vast.

Mocht u meer informatie willen of de digitale presentatie welke tijdens de clusterbijeenkomst is gepresenteerd willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Wouter Renardel via wouter.renardel@ab-inbev.com.

Voor vragen over het partnerschap of andere commerciële vragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing & Communicatie KNBSB via communicatie@knbsb.nl.

Zowel de KNBSB als AB-Inbev danken u alvast voor de moeite.

Met sportieve groet,

Namens AB-Inbev:
- Jeroen Passchier, National Accountmanager
- Wouter Renardel, Ondersteuning Accountmanagement

Namens de KNBSB:
- Bart Volkerijk, Directeur KNBSB
- Roy Vink, Manager Breedtesport
- Corinne van de Griendt, Accountmanager Breedtesport
- Hans Verwaaijen, Accountmanager Breedtesport
- Yaelle van Blanken, Accountmanager Breedtesport
- Mitchell Korpel, Marketing & Communicatie
- Seb Visser, Marketing & Communicatie

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook