home » nieuws » twaalf kinderen met blue bay curaçao naar mlb wedstrijd

Twaalf kinderen met Blue Bay Curaçao naar MLB wedstrijd

9 augustus 2017 08:38:22


De tot 'talent van het jaar' uitgeroepen spelers en speelsters tijdens de Curaçao Baseball Week 2016 op een rij (Foto: CBW)

Aanstaande dinsdagavond neemt voormalig CBW hoofdorganisator Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort de twaalf kids winnaars van de 2016 editie mee naar de MLB wedstrijd: Miami Marlins vs. San Francisco Giants. Tijdens de Curaçao Baseball Week 2016 zijn twaalf kinderen verkozen tot talenten van het jaar door niemand minder dan Sir Hensley 'Bam Bam' Meulens en Ben Thijssen (coach). De reis wordt vooralsnog voor een laatste keer georganiseerd en is mogelijk gemaakt, dankzij de vele opgehaalde inkomsten tijdens het CBW 2016 veilingdiner.

MLB
Op maandag 14 augustus is het zover en gaan de twaalf talenten met één van hun ouders naar Miami. De gelukkigen zijn: Kymani Martijn, Keshore Hinkel, Nathan Castillo, Thaima Maximiliana, Ruchano Petronia, Jamdrick Cornelia, Charlie Zink, Gedionne Marlin, Lutson Pieters, Jakey Josepha, Rodolfo Rodriquez en Ceddanne Rafaela.

Vanwege zeer positieve ontwikkelingen reist talent Ceddanne Rafaela niet mee met de groep a.s. maandag. Vorige maand heeft Ceddanne namelijk een prof contract getekend bij de Boston Red Sox en daarmee is zijn carrière in de Major League Baseball al begonnen in Amerika! De grote groep die wel afreist wordt vergezeld door de organisatie van de Curaçao Baseball Week en persvoorlichter Gonzalo Cuales. Daarnaast gaan er twee personen mee die deze reis hebben ‘gekocht’ tijdens het CBW veilingdiner. Het aankoopbedrag dat hiermee gemoeid is wordt gebruikt om o.a. deze reis mogelijk te maken en om de diverse overige CBW donaties te realiseren.

Na de vlucht met Pawa Dominicana gaat de groep naar het Sheraton hotel. Dinsdagmiddag om 16:30 uur staat het ontvangstcomité van Miami Marlins de talenten, ouders en organisatie op te wachten. Voorafgaand aan de wedstrijd krijgt de groep een rondleiding door het stadion en wordt iedereen met open armen ontvangen op het veld door medeorganisator van de CBW en hitting coach van de San Fransisco Giants: Sir Hensley ‘Bam Bam’ Meulens.

Woensdagochtend zal er lang worden nagepraat over de fantastische ervaringen van de avond daarvoor. In de middag keert de groep terug naar Curaçao en nemen de kids hun ervaringen mee in de toekomst van hun carrière op weg naar de Major League.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook