home » nieuws » eerste editie dino! pup tournament

Eerste editie DINO! pup tournament

28 augustus 2017 12:29:00

Pilot 2017
Dit seizoen wordt er in de softbal pupillen competitie een pilot gedaan met een aantal teams waarbij gespeeld wordt met verschillende aanpassingen in de regels.
Belangrijke verschillen in de pilot zijn dat er met een coachpitch gespeeld wordt, er niet gestolen mag worden en er een 4e buitenvelder ingezet wordt. We krijgen regelmatig feed back en de reacties van de meeste coaches, speelsters en publiek zijn positief. We zien veel innings, veel slagbeurten en veel mooie acties in het veld. Natuurlijk worden er ook kritische kanttekeningen geplaatst bij de pilotregels. We zullen de pilot ook na het seizoen uitgebreid met alle betrokkenen evalueren.

Afsluiting seizoen
Om het seizoen van onze softbal pupillen op een leuke manier af te sluiten organiseert de KNBSB in samenwerking met de Kieviten en Softbal Dino op zaterdag 7 oktober 2017 de eerste editie van het DINO! pup tournament.  Een leuk event waar hopelijk veel pupillen meiden samenkomen om te softballen en waar breedtesport en topsport elkaar ontmoeten op het softbalveld.Want naast wedstrijden spelen worden er ook clinics gegeven door onze eigen topsoftbalsters uit de Golden- en Silverleague.

Opzet event
Tijdens het event spelen 6 samengestelde teams 4 wedstrijden van 50 minuten tegen elkaar. De wedstrijden worden begeleid door nederlandse top-softbalsters, speelsters uit de Silver- en Goldenleague. Zij verzorgen de coach pitch en zijn spelleider/scheidsrechter.

Tussen de wedstrijden door is er voor alle speelsters en coaches 2x een clinic van 30 minuten die verzorgd wordt door de topsoftbalsters. Ook coaches krijgen tips en tricks over hoe zij pitchtrainingen aan kunnen bieden aan hun pupillen.

We sluiten de dag af met een heuse All Star Game waar de beste meiden met en tegen elkaar strijden om de eer! Uitgangspunt bij dit event is dat alle deelneemsters sportief en actief softballen met veel speelplezier. 

Voor wie
Meisjes van 8 tm 12 jaar
Coaches en trainers van softbal pupillenteams

Waar
Zaterdag 7 oktober op de velden van Almere ’90
Van 9.00 tot 18.00 uur

Inschrijven
Je schrijft je individueel in via de website van de KNBSB. De teams worden samengesteld door de organisatie. Ook coaches worden bij de teams ingedeeld.

Deelname kost €10,- pp. Dit kun je direct betalen bij je inschrijving via Ideal. Op de toernooidag ontvangen de deelnemers een teamshirt wat ze mogen houden.

Er is beperkt ruimte (72 speelsters) dus schrijf je snel in want vol is vol!

Inschrijven kan via deze link

Wil jij aan het einde van het seizoen nog een gezellig toernooi spelen en training krijgen van topsoftbalsters? Dan moet je erbij zijn op 7 oktober!
Schrijf je snel in want vol is vol! 

Heb je nog vragen? Mail dan naar breedtesport@knbsb.nl 

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook