home » nieuws » coach de coach verenigingstraject

Coach de coach verenigingstraject

29 augustus 2017 16:30:00

Elke trainer en coach daagt sporters uit tot sportieve prestaties. Maar hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Een vraag waar veel trainers en coaches mee worstelen. Ook een belangrijke vraag, zeker voor jeugdtrainers en –coaches. Zij hebben een grote invloed op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jonge sporters. Om trainers en coaches te ondersteunen is daarom het verenigingstraject Coach-de-coach ontwikkeld. 

Het verenigingstraject Coach-de-coach leidt binnen een vereniging twee á drie trainerscoaches op. Een trainerscoach begeleidt trainers en coaches om hun vaardigheden op pedagogisch vlak verder te ontwikkelen. Trainerscoaches geven begeleiding langs de veld (baan, bad of mat) zodat een trainer of coach direct met de tips aan de slag kan. Trainerscoaches in spe leren welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en om op een constructieve manier feedback te geven. Naast voor trainers en coaches is het Coach-de-coach traject ook bedoeld voor bestuurders. Zij krijgen namelijk hulp om -de opleiding van- trainerscoaches een structurele plaats te geven binnen de vereniging. Bestuurders leren ook hoe zij trainerscoaches het beste kunnen faciliteren. 

Meer informatie voor geïnteresseerde trainers en coaches en verenigingsbestuurders is te vinden op de website van NOC NSF. 
Voor vragen kan je contact opnemen met breedtesport@knbsb.nl

Kosten van het verenigingstraject zijn €200,-
Inschrijven voor het verenigingstraject Coach-de-coach kan hier. 

Voor verenigingen die het Coach-de-coach traject hebben doorlopen is het traject Sportief Coachen een goede vervolgstap. In dit traject ontwikkelen verenigingen gezamenlijk een visie en maken zij afspraken ten aanzien van het begeleiden van sporters.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook