home » nieuws » slowpitch softbal clinic bij houten dragons met meer dan 30 deelnemers!

Slowpitch Softbal clinic bij Houten Dragons met meer dan 30 deelnemers!

30 augustus 2017 11:44:00

Op maandagavond 28 augustus kwam het Dutch National Team (DNT) met negen man sterk naar Houten om een Slowpitch Softbal clinic te geven. En die negen man hoefden zich zeker niet te vervelen, want er waren veel enthousiastelingen die wel wat Slowpitch Softbal tips en tricks wilden leren. 

De deelnemers werden verdeeld in drie groepen op basis van hun niveau. Er kon van alle velden gebruik gemaakt worden, dus er was ruimte genoeg. Iedere groep wisselde telkens tussen de drie onderdelen: Slaan, pitchen en veldwerk. Er werden persoonlijke aanwijzingen gegeven waar nodig, er was veel afwisseling in de oefeningen en uiteraard veel gezelligheid. 

Slowpitch Softbal competitie 

Houten Dragons heeft zelfs een eigen team dat meespeelt in de Slowpitch Softbal competitie. Iedere twee weken spelen zij op maandag- of vrijdagavond om te laten zien wat ze in huis hebben.  
Veel van de teamleden zijn nieuw in de honkbal-/softbalwereld en spelen dit seizoen voor het eerst Slowpitch Softbal. Ze zijn dit seizoen al enorm gegroeid en wilden graag nog meer bijleren door middel van de clinic. 

En enthousiast waren ze zeker, het Dragons Squad team, het jongste team van HSV Houten Dragons. Ook de andere gasten uit Ede (de Moorfielders) – een van de tegenstanders uit de poule – vonden het super dat ze met ons mee konden doen. En waarom ook niet? Dat maakt de competitie straks alleen maar leuker en spannender.  

De Houten Dragons hadden ook voor introducees gezorgd. Bekenden van de leden van het team, die na alle enthousiaste verhalen over Slowpitch Softbal, zelf maar eens een balletje kwamen slaan. Dat vergde wel even wat van het DNT team, maar van starters tot ervaren spelers: Voor iedereen stonden ze klaar met heel veel enthousiasme en inzet.  

‘We hebben echt heel veel geleerd, tips en tricks voor het pitchen, veldwerk en het slaan. Met nog drie wedstrijden en een aantal toernooien te gaan dit seizoen zijn we er helemaal klaar voor!’, aldus Dragons Squad. De Houten Dragons willen het DNT enorm bedanken. Uiteraard ook namens de Moorfielders en de introducees. Ze vonden het geweldig. 

De clinic werd afgesloten met een wedstrijd onder leiding van Hans Daanen, Slowpitch Softbal scheidsrechter. Het was een zeer geslaagde clinic. Zelfs het weer was perfect; het was een prachtige, warme zomeravond.

Wil jij ook een clinic op jouw vereniging? Klik hier voor meer informatie.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook