home » nieuws » een tweede leven voor uw overbodige honkbal- en softbalspullen in nigeria

Een tweede leven voor uw overbodige honkbal- en softbalspullen in Nigeria

20 september 2017 09:00:45

Een verzoek van Rieke, lid van Roef!, voor een inzameling van oud-materiaal tijdens de Season Finals.

Eind oktober gaan wij, Rieke, Bo en Kim, opnieuw naar Nigeria om softbal coachclinics te geven. De ervaringen van vorig jaar waren overweldigend. We wisten niet waar we aan begonnen. We troffen een land aan met heel veel jonge mensen die graag mee willen doen aan iets nieuws. Enthousiasme te over.

Probleem is echter honkbal- en softbalmateriaal. Vorig jaar hadden we nauwelijks spullen om te trainen. Aan het toernooi dat tegelijkertijd plaatsvond namen ruim tweehonderd kinderen deel en er waren ongeveer dertig handschoenen. Deze werden onderling gewisseld. Wie aan de beurt was had een handschoen. Trainen deden we met vijftig of zestig kinderen, drie softballen, een paar kartonnen dozen, enkele kapotte emmers, lege flesjes en krantenproppen. Gelukkig had ik ook nog wat tennisballen bij me. Improviseren dus.

Inzameling oud-materiaal
Graag willen wij tijdens de Season Finals bij Roef! tweedehands honkbal- en softbalmateriaal inzamelen om mee te nemen naar Nigeria. Er is vooral behoefte aan handschoenen, knuppels, ballen, whiffleballen, tennisballen en catchers spullen. Wat we ook goed kunnen gebruiken zijn lege memory sticks. We zetten daar zoveel mogelijk oefenstof op en delen dat dan uit aan de coaches.

Bent u van plan op 23 en/of 24 september naar Moergestel te komen voor de Season Finals en heeft u of uw vereniging nog oud-materiaal? Dan zouden wij het erg op prijs stellen als u deze voor ons wilt meenemen. Wij staan met een stand op het veld.

Alvast veel dank namens Rieke, Kim en Bo van Roef!

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook