home » nieuws » knbsb wijzigt topsport organisatie

KNBSB wijzigt topsport organisatie

10 oktober 2017 10:32:39

In het meerjaren beleidsplan kiest de KNBSB voor versterking van de topsportcompetities. In combinatie met de successen van de nationale selecties en de uitbreiding van het aantal toernooien waar nationale (jeugd)selecties aan deelnemen alsook de uitbreiding van het programma van de Nationale Training Centra Honkbal en Softbal, is gekozen om de functie van Technisch Directeur niet langer door één persoon in te laten vullen, maar te verdelen over twee functionarissen.

Gijs Selderijk, de huidige Technisch Directeur, krijgt de functie van Accountmanager Topsportcompetities en projectenmanagement. Voor de nieuwe invulling van Technisch Directeur, volledig gericht op de nationale selecties en het talent ontwikkelingsprogramma wordt een vacatureprocedure gestart.

In het meerjarenbeleidsplan van de KNBSB is vastgelegd dat er meer aandacht moet zijn voor de topsportcompetities en -verenigingen. Reden voor het bondsbestuur om de functie van Technisch Directeur op te splitsen. Algemeen Directeur Bart Volkerijk ziet hier veel voordeel in: “De internationale activiteiten en bijbehorende successen vragen ontzettend veel tijd en energie en dat is niet te combineren met de ambitie om extra aandacht aan de topsportcompetities en de verenigingen te geven. Door de werkzaamheden te scheiden, krijgen de topsportcompetities de aandacht die ze verdienen.”

Gijs Selderijk gaat aan de slag in de nieuwe functie van Accountmanager Topsportcompetities.  “Ik voel me als accountmanager als een vis in het water. Een vergelijkbare rol heb ik ook al jarenlang bekleed als manager breedtesport. Ik kijk ernaar uit om samen met de topsportverenigingen in het honkbal en softbal aan de slag te gaan.”

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook