home » nieuws » end of season slowpitch toernooi 2017

End of Season Slowpitch Toernooi 2017

17 oktober 2017 15:12:00

Met totaal 13 deelnemende teams was de derde editie van het End of Season Slowpitch Softbal toernooi de grootste editie tot nu toe. Op de velden van HSV Thamen was het voor de organisatie zelfs even flink puzzelen met het wedstrijdschema in verband met de beschikbare velden. Het werd een dag met prachtig weer, veel gezelligheid en geweldige hits! Precies zoals Slowpitch Softbal hoort te zijn.

Het honkbalveld werd opgesplitst in twee velden voor de Mixed wedstrijden en op het softbalveld werden de Men’s wedstrijden gespeeld. En ook de slagkooien werden volop benut, want een bal slaan die opeens met een hoge boog op je af komt was toch wel even flink schakelen voor een aantal deelnemers. Mixed Slowpitch Softbal is voor iedereen en dat was te merken!

Van jong tot oud en van beginners tot ervaren spelers, iedereen deed mee. De eerste wedstrijden begonnen om 10:00 uur. Tijdens de ochtendwedstrijden was er soms nog een aardig niveauverschil tussen de teams. In de middag werden er nieuwe poules gemaakt er werden de wedstrijden alsmaar spannender; de teams waren aan elkaar gewaagd.


Foto: Jan Kruijdenberg

De ‘finalewedstrijd’ werd uiteindelijk gespeeld door Team Carnaval (foto) en Dale cu dede. Uiteindelijk trok het laatstgenoemde team aan het langste eind en nam de beker mee naar huis!

Men’s
De mannen mochten een uurtje langer in bed blijven liggen en begonnen om 11:00 uur aan de eerste wedstrijden. Het waren spannende wedstrijden en het niveau van de teams lag dicht bij elkaar. In de finale wedstrijd werden de Belgium Brewers verslagen door team Dushi.

Homerun Derby
Alle wedstrijden waren gespeeld en de prijzen werden uitgereikt, maar uiteraard moest er nog even bewezen worden wie nou de meeste hits het softbalveld uit kon slaan. En dat was niet zomaar beslist: Er moest een extra ronde plaatsvinden om een winnaar te bepalen. En in deze beslissende ronde wist de winnaar (foto) vier van de vijf ballen het veld uit te slaan! Hij ging naar huis met een dik verdiende prijs: Een jersey van Team Kingdom of the Netherlands.


Foto: Jan Kruijdenberg

Alle foto’s zijn te vinden via deze link.

GET FIT – HAVE FUN – MAKE FRIENDS

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook