home » nieuws » indoor slowpitch softbal clinic door dnt

Indoor Slowpitch Softbal clinic door DNT

10 november 2017 11:28:36


Spelers van DNT geven een clinic in de zaal aan leden van DVH (Foto: DNT)

Op dinsdagavond 7 november had DVH een ruime gymzaal gereserveerd, zodat de mannen van het Dutch National Team (DNT) weer een Slowpitch Softbal konden organiseren. En de deelnemers hiervoor werden op een bijzondere manier gevonden: Hiervoor heeft DVH gebruik gemaakt van de AH Sportactie.

Met 12 deelnemers, waarvan er vier nog nooit eerder gesoftbald hadden, is het dus aardig gelukt om een mooie groep deelnemers te vinden. Vanwege de vier onervaren deelnemers legde het DNT de aandacht wat extra op de basics tijdens het pitchen, slaan en fielden. Vervolgens werd er getraind door middel van een klassiek spelletje ‘muur verdedigen’. Uiteraard kon een partijtje met live Slow-pitching ook niet ontbreken!


Een korte wedstrijd kon niet ontbreken (Foto: DNT)

De DNT instructeurs vonden het erg leuk en mooi om te zien dat de deelnemers de geleerde basics goed oppikten. Ze zagen dat ze een duidelijke progressie doormaakten tijdens de clinic. De enthousiaste reacties van de deelnemers overheersten na afloop van de clinic. En dat vonden ze prettig om te horen, want voor hen was het een primeur om een clinic in de zaal te organiseren. Tijdens de voorgaande clinics bij onder andere Houten Dragons, The Herons en Rooswijk was het nog wat warmer buiten en kon er gewoon gebruik gemaakt worden van de velden. Het was best wel even passen en meten en uitproberen deze eerste keer indoor, maar dat mocht het spelplezier niet drukken.

Het DNT ontving dan ook een erg leuke reactie van Brigitte Schouten (DVH), die het initiatief nam om de clinic te organiseren: ‘Ik kan er heel kort over zijn, het was super leuk. Ondanks dat we maar een halve zaal hadden en het daarom schipperen was met de ruimte. De mannen hebben het goed opgelost en het was niet te zien dat dit pas de eerste keer was in de zaal. Er is veel geleerd, ook door de al iets ervarener deelnemers en er zijn nieuwe mensen zijn enthousiast gemaakt voor de sport. Kortom: Top!’

Wil jij op jouw vereniging ook een Slowpitch Softbal clinic laten organiseren door het DNT? Kijk dan voor meer informatie op https://www.knbsb.nl/knbsb/sportaanbod/slowpitch onder het kopje ‘clinic DNT’. 

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook