home » nieuws » carolien stadhouders en bert loggen winnen nol houtkamp award

Carolien Stadhouders en Bert Loggen winnen Nol Houtkamp Award

14 november 2017 11:10:00

Tijdens de Star Awards van 28 oktober werden naast de individuele prijzen voor de Honkbal Hoofdklasse en Softbal Golden League, ook drie zogenheten community awards. De Leen Volkerijk Award, de Nol Houtkamp Award en The Slugger zijn drie prijzen waarbij de doelgroep kandidaten kan nomineren.

Nol Houtkamp Award
De Nol Houtkamp Award is in 1999 door de KNBSB ingesteld vanwege de grote invloed die Nol Houtkamp heeft gehad op de ontwikkeling van het softbal in Nederland. De Award wordt uitgereikt aan een persoon die zich in het bijzonder heeft onderscheiden in de ontwikkeling van de sport. In 2017 is de prijs uitgereikt aan Carolien Stadhouders en Bert Loggen.

Eind 2017 nemen Carolien Stadhouders en Bert Loggen afscheid als lid van de Stuurgroep Softbalscheidsrechters. Daarnaast hebben zij ook een enorme staat van dienst als scheidsrechter van de KNBSB, ESF en ISF. Ook hebben zij zich ingezet als lid van diverse commissies voor de KNBSB. Middels deze weg wil zowel de community als de KNBSB aan het duo de erkenning uitspreken voor het vele werk wat zij hebben verricht. 

Bert Loggen en Carolien Stadhouders nemen de Nol Houtkamp in ontvangst uit handen van kleinzoon Jason Houtkamp (Foto: Henk Seppen)

The Slugger
The Slugger is de wisselprijs voor de persoon, groep of organisatie die de afgelopen jaren een grote bijdrage hebben geleverd op propagandistisch gebied. The Slugger is in 2017 uitgereikt aan Jack Heuts.

Jack Heuts is niet alleen een uitstekende groundskeeper en lid van de Terreincommissie, maar hij is vooral een verbinder voor de verenigingen in Zuid-Limburg. Op zijn initiatief werken de verenigingen uit de zuiderlijke regionen actiever samen en zitten ze minimaal vier maal per jaar om de tafel om meer bekendheid te genereren. Tevens wordt er door zijn initiatief ook samen clinics en cursussen georganiseerd om het algehele niveau te verbeteren. De community en de KNBSB zijn van mening dat Jack Heuts de prijs verdiend heeft.

Leen Volkerijk Award
De Leen Volkerijk Award is in 1993 door de KNBSB ingesteld ter nagedachtenis aan Leen Volkerijk die in een lange reeks van jaren op verschillende manieren de honkbalsport heeft gediend. De Award wordt uitgereikt aan een persoon die zich in het bijzonder heeft onderscheiden in de ontwikkeling van de sport. In 2017 is de prijs uitgereikt aan Evert-Jan 't Hoen. 

Evert-Jan 't Hoen is al jarenlang het gezicht en de drijvende kracht achter Rotterdam Unicorns. Tevens zet hij zich ook in als coach bij verschillende nationale selecties. Een terechte winnaar van de Leen Volkerijk Award volgens de community en de KNBSB.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook