home » nieuws » sportplezier kun je maken!

Sportplezier kun je maken!

5 december 2017 14:51:00

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of bad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij.

Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken sportbonden zoals de KNBSB en NOC*NSF, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aan het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Hoe? Door jou als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter, jurylid of ouder te leren hoe je sportplezier stimuleert. En om in te grijpen als het fout gaat. Want sportplezier kun je maken!

Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je en wie doet wat? Vragen die veel verenigingen hebben. Daarom zijn er verschillende opleidingen, workshops en toolkits beschikbaar. Voor iedereen binnen de vereniging. Van bestuurder, trainer en coach tot scheidsrechter en jurylid. En niet te vergeten: sporters en hun ouders.

Op de website www.sportplezier.nl kun je veel informatie terugvinden over de verschillende thema's. Ook zijn er verschillende trajecten en workshops beschikbaar voor verenigingen. De moeite waard om eens een kijkje te nemen, wellicht is er wat bij voor uw vereniging.

Wilt u meer informatie? Mail dan naar Breedtesport@knbsb.nl

In 2016 heeft Sportplezier een filmpje opgenomen bij het NK Little League met ambassadeur Jack van Gelder.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook