home » nieuws » reminder: aanvraag scheidsrechters oefenwedstrijden 2018

Reminder: aanvraag scheidsrechters oefenwedstrijden 2018

5 januari 2018 10:37:50

Vanaf zaterdag 10 maart 2018 stelt Competitiezaken weer bondsscheidsrechters aan bij oefenwedstrijden en toernooien. Verenigingen die één of meerdere oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen 2018 door bondsscheidsrechters geleid willen hebben, moeten vóór 1 februari 2018 een aanvraag indienen via competitie@knbsb.nl. U kunt slechts een aanvraag indienen wanneer uw team deelneemt aan de Topsportcompetitie (Honkbal/Softbal), de Honkbal Eerste/Tweede klasse of de Dames Softbal Eerste klasse.

Graag ontvangen wij voor elke oefenwedstrijd de volgende gegevens:
1. Naam en contactpersoon aanvragende vereniging
2. Namen team A – team B
3. Datum en aanvangstijd
4. Klasse waarin het hoogst spelende team uitkomt
5. Welke vereniging de scheidsrechterskosten van de oefenwedstrijd op zich neemt
6. Bij toernooien en/of meerkampen altijd het wedstrijdschema met aanvangstijden vermelden.

De bondsofficials ontvangen zowel een wedstrijdvergoeding als reiskosten. Deze worden uitbetaald wanneer wij het wedstrijdformulier ontvangen. Vanaf seizoen 2018 worden ook voor de oefenwedstrijden digitale wedstrijdformulieren gebruikt. Het is dus van belang dat het DWF altijd wordt opgestuurd. Aan het einde van het seizoen worden de gemaakte officialkosten van de oefenwedstrijden meegenomen in de eindafrekening richting de verenigingen. Bekijk het overzicht van de officials-vergoedingen.

Voor oefenwedstrijden geldt de helft van de wedstrijdvergoeding die officials tijdens de competitiewedstrijden ontvangen. De reiskosten worden wel volledig bekerend en uitbetaald.

Verenigingen die vóór 10 maart 2018 oefenwedstrijden willen spelen mogen voor deze wedstrijden zelf bondsscheidsrechters benaderen. Deze wedstrijden worden niet in Sportlink opgenomen en de betalingen van officials voor deze wedstrijden worden niet door de KNBSB gedaan. De vereniging moet zelf afspraken maken met de desbetreffende officials. Ook de afgelastingen gaan via de vereniging en niet via Competitiezaken.

Voor wedstrijden vanaf 10 maart geldt dat alleen het bondsbureau scheidsrechters benadert en aanstelt. Dit geldt voor zowel de oefenwedstrijden als de toernooien. Tot slot wil Competitiezaken de topsportverenigingen die met een team tegen een buitenlands en/of nationaal team spelen erop wijzen dat zij dit soort wedstrijden altijd dienen te melden bij het bondsbureau.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook