home » competitie » reglementen » procedures

Procedures

Op deze pagina vindt u een aantal procedures die van toepassing zijn in de verschillende KNBSB-competities. U vindt van elke procedure meer informatie en linkjes naar formulieren en aanvullende documenten. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u deze mailen naar: competitie@knbsb.nl.

Procedure rondom een speler/speelster die in het buitenland speelt of heeft gespeeld
Dit document biedt hulp bij de procedure rondom een speler/speelster die in het buitenland speelt of heeft gespeeld en die een vereniging wil laten spelen in de:

  • Honkbal Hoofdklasse
  • Honkbal Overgangsklasse
  • Softbal Dames Golden League
  • Softbal Dames Silver League
  • Honkbal/Softbal Dames/Softbal Heren 1e klasse

Voor elke speler/speelster, ongeacht zijn/haar nationaliteit, die tijdens het competitiejaar of in het voorgaande competitiejaar in het buitenland speelt of heeft gespeeld, geldt dat hij/zij een goedkeurende verklaring (bij softbal: ISF Player Transfer Request-formulier (PTR)) moet overleggen van de buitenlandse federatie van het land waarin hij/zij in competitieverband honkbal/softbal speelt of heeft gespeeld voordat hij/zij naar Nederland kwam.

Downloads (let op: de formulieren hieronder zijn voor softbal ontwikkeld maar kunnen ook voor honkbal worden gebruikt, met uitzondering van het ISF Player Transfer Request-formulier):

  1. Procedure rondom een speler/speelster die in het buitenland speelt of heeft gespeeld
  2. Hulpformulier voor bepalen wel/niet aanvragen van een verklaring van een buitenlandse federatie (bv ISF Player Transfer Request) - Excel-versie
  3. Formulier ISF Player Transfer Request (PTR) - Word-versie

Teamformulieren Honkbal Topsport en DNSL
Klik hier voor een directe link naar de pagina met de procedure van de Teamformulieren. Op deze pagina vindt u de Teamformulieren van de Honkbal Topsport- en DNSL-verenigingen, downloads (o.a. formulier Roster/9tal-opgave) en een invulinstructie voor verenigingen.

Procedure Bat lists DNSL
Op deze pagina vindt u de Bat list-opgaven van de DNSL-verenigingen, downloads (o.a. formulier Bat list) en een invulinstructie voor verenigingen. Ga naar de pagina.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook