home » events » nationaal » season finals

DNSL Season Finals Softbal

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 worden de competities in de Dutch National Softbal League (DNSL) afgesloten met het finaleweekend van de Season Finals 2017. Tijdens dit finaleweekend wordt onder andere gespeeld om het Landskampioenschap Softbal Dames 2017! Weet Sparks Haarlem de landstitel van 2016 met succes te verdedigen of weet een van de andere teams in de Softbal Dames Golden League de titel voor zich op te eisen?

Twee speelweekenden vol actie
Net als de vorige twee edities zal de volledig Season Finals bestaan uit twee speelweeekenden: een Play-off weekend en het Finaleweekend.

Play-off weekend
Het eerste speelweekend betreft een enkele competitie met de nummer 1 tot en met 4 uit de reguliere competitie. Gestreden zal worden voor directe plaatsing voor de Holland Series. De wedstrijden worden gespeeld op de locaties van de nummer 1 en 2 uit de reguliere competitie.

Finaleweekend
In dit weekend zullen alle beslissingen vallen met betrekking tot promotie, degradatie en de Holland Series. De wedstrijden worden gespeeld bij Roef! Moergestel.

Roef! - Moergestel
De organisatie van de Season Finals is facilitair in handen van Roef! Moergestel. Zij hebben middels een bid de organisatie toegewezen gekregen. 

Wedstrijdschema

Zaterdag 23 september

Locatie: Roef! Moergestel

Tijd # Thuis Uit Uitslag
11:00 PO#1 Nr. 4 Degradatiepoule SL Nr. 2 Eerste klasse  
13:30 PO#2 Nr. 2 Silver League Nr. 6 Golden League  
16:00 HS#1 Nr. 1 Play-off Nr. 2 Play-off  

Zondag 24 september
Locatoe: Roef! Moergestel

Tijd # Thuis Uit Uitslag
09:30 P/D SL Nr. 1 Promotiepoule EK Winnaar PO#1  
12:00 P/D GL Nr. 1 Promotiepoule SL Winnaar PO#2  
14:30 HS#2 Nr. 2 Play-off Nr. 1 Play-off  
16:30 HS#3
(indien nodig)
Nr. 1 Play-off Nr. 2 Play-off  

* De nummer één uit de promotiepoule Silver League plaatst zich direct voor de promotiewedstrijd (finals) op zondag 24 september 2017

Verdeling tickets Europa Cup
Europa Cup De verdeling van de beschikbare Europa Cup-plaatsen gaat als volgt:

  • De winnaar van het Holland Series-weekend vertegenwoordigt ons land bij het ESF Woman’s European Premier Cup 2018 toernooi.
  • De nummer één van de reguliere competitie vertegenwoordigt ons land bij het ESF Woman’s European Cup Winner’s Cup 2018 toernooi.
  • Als de nummer één van de reguliere competitie ook de winnaar van het Holland Series-weekend is, krijgt de verliezer van de finalewedstrijd tijdens het Holland Series-weekend het recht aan de Europa Cup deel te nemen.
  • Als er meer Europa Cup-plaatsen te verdelen zijn, dan is de eindstand van het Holland Seriesweekend bepalend welk team als eerstvolgende in aanmerking hiervoor komt.
KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook