Season Finals

De ontknoping van de topsportcompetities in het softbal vindt dit jaar plaats in Haarlem. Olympia is aangewezen als gastheer van de vierde editie van de Season Finals.

De Promotie/Degradatiewedstrijden en de Holland Series van de Golden League worden, na de succesvolle vorige edities, ook nu in één weekeinde gehouden. Dat gebeurt op zaterdag 13 en zondag 14 oktober tijdens de Season Finals. Dit jaar worden de Holland Series wederom beslist in een best-of-3. Ook de Promotie/Degradatie van en naar de Golden en Silver League wordt in een best-of-3 serie beslist.

Een week eerder wordt de plaatsingsronde gehouden voor de Season Finals. Deze wedstrijden worden gespeeld op de accommodaties van de nummers één en nummer twee uit de reguliere competitie van de Golden League.

Titelverdediger
Hiermee krijgt Fysio Expert Olympia Haarlem de kans om op eigen veld de nationale titel te verdedigen. De regerend kampioen won vorig jaar in Moergestel tijdens de derde editie van de Season Finals de eindstrijd van Sparks Haarlem en pakte zo de eerste titel uit de historie van de vereniging. De eerste twee edities van de Season Finals werden georganiseerd in Hoofddorp en bij Sparks in Haarlem. Beide edities werden gewonnen door Sparks Haarlem.

 

Speelschema

Datum: 13 oktober

Game 1: 11:00u Promotie/Degradatie Silver League/Eerste Klasse Game 1
Game 2: 13:30u Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Game 1
Game 3: 16:00u Promotie/Degradatie Silver League/Eerste Klasse Game 2
Game 4: 18:30u Holland Series Game 1

Datum: 14 oktober

Game 1: 11:00u Promotie/Degradatie Silver League/Eerste Klasse Game 3*
Game 2: 13:30u Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Game 2
Game 3: 16:00u Holland Series Game 2
Game 4: Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Game 3**
Game 5: 18:30u Holland Series Game 3*

* indien noodzakelijk
** indien noodzakelijk, als Game 5 niet doorgaat, verplaatst deze wedstrijd naar 18.30u.