Season Finals

De KNBSB organiseert dit jaar alweer voor de vijfde keer de Season Finals. Dit lustrumjaar doet zij dat samen met 'Vereniging van het jaar 2018' Onze Gezellen. De ontknoping in de hoogste drie softbalcompetities op een locatie. 

Tijdens de vier voorgaande edities zijn het steeds de Haarlemse verenigingen geweest die het Landskampioenschap hebben binnengesleept, in 2015 en 2016 Sparks Haarlem en in 2017 en 2018 FysioExpert Olympia Haarlem. Daar aantegen kenden de promotie/degradatiewedstrijden meer landelijke spreiding met aan elkaar gewaagde teams die zorgden voor de nodige spanning. Gezien het competitieverloop dit jaar in deze klassen verwachten we wederom in beide series spannende wedstrijden.


Wijzigingen per 4 okt
Helaas zijn er door het slechte weer een aantal wijzigingen in het programma.
Het wedstrijdprogramma (rechtsonder op deze pagina) is aangepast.
De wedstrijd van 4 oktober komt te vervallen. De eerste wedstijd van de Season Finals start op zaterdag 5 oktober om 16.00 uur.

Op zaterdag 5 oktober om 15.30 uur worden de KNBSB Awards uitgereikt aan speelsters die zich hebben onderscheiden tijdens de reguliere competitie en aan de meest veelbelovende talenten U18 en U23.
De oud-softbalinternationals zijn voor de wedstrijd van 16.00 uur uitgenodigd.
Het Europees Kampioen U16 team zal om 18.15 uur worden gehuldigd.

Update 6 oktober 
De eerste 2 wedstrijden zijn afgelast in verband met de regen. Deze gaan naar zaterdag 12 oktober.
De wedstrijd van 16.00 uur gaan we proberen te spelen.


Scheidsrechters en official scorers Season Finals 2019

De scheidsrechters die dit jaar tijdens de Season Finals Softbal de wedstrijden om de belangrijkste beslissingen in het topsoftbal leiden zijn bekend. Bob Gieskens, Gerrit-Jan van der Hoeven, Martin Lemstra, Britt Nielandt, Patrick Reus en Arjan de Wever worden dit weekend aangesteld om de wedstrijden te leiden.

Commissioner Alex van den Berg heeft ook de zes Officials Scorers bekend gemaakt die zijn aangewezen voor de wedstrijden van de Season Finals Softbal. De wedstrijden worden gescoord door de koppels Jeanette van Drunen & Ben Goorts en Marco Stoovelaar & Karin Pieneman.


Wij hebben een Band. Met Elkaar.

De AllTogetherChallenge daagt sporters uit de handen ineen te slaan. Het lijkt vanzelfsprekend dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld, maar dat is het nog lang niet! Rondom de Internationale Coming Out Day 2019 van 11 oktober, geeft de Nederlandse sportwereld aandacht aan de boodschap dat sport voor iedereen is en iedereen gelijk is op het sportveld, ongeacht welke seksuele geaardheid je hebt. Helaas is dat nog altijd geen vanzelfsprekendheid. Ook de KNBSB steunt deze boodschap

Diverse sportbonden, waaronder de KNBSB hebben hun medewerking aan de #AllTogetherChallenge, zoals de campagnenaam luidt, inmiddels toegezegd.
Wij vinden dit een prachtig initiatief met een boodschap die niet vaak genoeg kan worden herhaald. Ben jij het daarmee eens? Vraag dan nu de regenboogband aan!

Tijdens de Season Finals 2019 zullen sporters, coaches, officials en de organisatie net als in 2018 ook weer de regenboogband dragen om zo hun steun te betuigen aan dit onderwerp.

 

Onze dank gaat uit alle vrijwilligers van de verenigingen Onze Gezellen die er alles aan hebben gedaan en doen om van dit weekend een succes te maken!

Kortom, een fantastisch softbalweekend waar je bij moet zijn!

 

Winnaars Holland Series

Sinds de start van de Season Finals in 2015

 Jaar  Locatie  Winnaar
 2015    Hoofddorp Pioniers  Sparks Haarlem
 2016   Sparks Haarlem  Sparks Haarlem
 2017   ROEF! Moergestel  FysioExpert Olympia Haarlem
 2018   Olympia Haarlem  FysioExpert Olympia Haarlem

 

 

 

Aangepast wedstrijdprogramma 

Zaterdag 5 oktober 2019

16:00 uur: FysioExpert Olympia Haarlem - Roef! (wedstrijd 1; Holland Series) Uitslag: 4-1

18:30 uur: Roef! - FysioExpert Olympia Haarlem (wedstrijd 2; Holland Series) Uitslag: 7-0


Zondag 6 oktober 2019

11:00 uur: DSS - Twins Oosterhout Afgelast

13:30 uur: Amsterdam Pirates - Winnaar DSS / Twins  Afgelast

16:00 uur: FysioExpert Olympia Haarlem - Roef!  Afgelast

 

Nieuw wedstrijdschema

Maandag 7 oktober 20.00 uur bij Onze Gezellen
FysioExpert Olympia Haarlem - Roef! 

Dinsdag 8 oktober 20.00 uur bij HCAW
DSS - Twins Oosterhout

Zaterdag 12 oktober bij Onze Gezellen
Amsterdam Pirates - Winnaar DSS / Twins 
Winnaar DSS / Twins - Amsterdam Pirates


Winnaar 2018

FysioExpert Olympia Haarlem