home » events » talentontwikkeling » dutch softball camp

Dutch Softball Camp

Editie 2016

Aan alle softbalspeelsters in Nederland geboren in 2000, 2001 en 2002.

Beste softbalster,

Met drie Europese titels (2009, 2011 en 2013) en de zesde plaats bij het wereldkampioenschap in 2014 in Haarlem en de tweede plaats op het EK 2015 in Rosmalen heeft het Nederlandse softbal de afgelopen jaren laten zien wat het in zijn mars heeft: veel!!!

Nu het bijna zeker is dat softbal bij de Spelen van 2020 in Tokyo terugkeert als Olympische sport, gaat het Talentteam Holland (TTH), ook wel bekend als Jong Oranje Rood, de komende vijf jaar een prominente rol spelen als kweekvijver van talent. Met als doel in Tokyo een gooi naar de medailles te kunnen doen.

Komend seizoen speelt het Talentteam Holland ook weer in de Golden League. Op zaterdag spelen de geselecteerde softbalsters met hun eigen club, op zondag dragen ze het tenue van Oranje. Het ligt in de bedoeling de selectie in 2016 mee te laten doen aan het EK U22. Uitdagingen genoeg.

En dan nu naar jou!

Wij kennen jou op dit moment nog niet, maar willen jou wel leren kennen.

Dat kan tijdens het Dutch Softball Camp 2016, waar jij kunt laten zien wat je als softbalster allemaal kunt. En wij kunnen dan beoordelen of je het talent hebt om in de toekomst deel uit te maken van een van de nationale jeugdselecties, waaronder het Talentteam Holland.

Als wij vinden dat jij voldoende talent hebt, bestaat de kans dat je wordt uitgenodigd om mee te gaan trainen met de lichting 2016 van Jong Oranje Wit of Jong Oranje Rood.

Meld je dus aan voor het Dutch Softball Camp, dat dit jaar weer wordt gehouden bij de vereniging ROEF! in Moergestel. Het kamp duurt van: 
Woensdag maandag 2 mei t/m woensdag 4 mei 2016
(Je kunt deelnemen met of zonder overnachting)

Het Dutch Softbal Camp staat dit jaar weer onder de technische leiding van de enthousiaste international Dinet Oosting, die samen met een door haar samengestelde trainersgroep borg staat voor een uitstekend trainingsprogramma.

Tijdens het kamp krijg je instructie van speelsters van het Nederlands team en Jong Oranje. Je zult veel opsteken tijdens de trainingen, waardoor je een betere speelster wordt en je jezelf verder kunt ontwikkelen bij je eigen vereniging.

Het inschrijfgeld voor het Dutch Softball Camp bedraagt:

  • 225 euro inclusief diner, avondprogramma en overnachting.
  • 145 euro zonder (alleen met lunch).

Hiervoor krijg je:

  • Drie dagen softbaltraining onder leiding van uitstekende coaches.
  • Instructie door specialisten over slaan, stoten, honklopen, gooien/vangen, fielden en je eigen positie.
  • Dagelijks worden er wedstrijden gespeeld.
  • Dagelijks ontbijt, lunch, diner en avondprogramma.
  • Na afloop ontvang je een goody bag met een herinnering aan het Dutch Softball Camp 2016.
  • Individuele prijzen voor de speelsters die het meest vooruit zijn gegaan.    

Aanmelden:
Wil je deze unieke kans niet missen! Tot 20 april kan je je aanmelden via onderstaande formulieren. Er wordt gestreefd naar een maximaal aantal van 60 deelneemsters, schrijf je dus snel in!

Op 23 april 2016 ontvang je een e-mail met daarin het dagprogramma van de trainingsweek. 
Indien je deze mail niet voor 25 april 2016 hebt ontvangen, kun je contact opnemen met Dinet Oosting.

Met vriendelijke groet,
Dinet Oosting
Coördinator Dutch Softball Camp 2016
dinet_oosting@hotmail.com

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook