Windmill Classic Almere

Europa's grootste Slowpitch Softbal toernooi!

De vijfde achtereenvolgende Windmill Classic in successie in en op Almere! Plaats van handeling het schitterende Fanny Blankers Koen sportpark. De 5e editie van Europa’s grootste Softbal evenement. Een top Slowpitch toernooi met meer dan veertig teams en vijf- tot zes honderd spelers in de categorieën Men´s / Women´s / Mixed (8M-2W) / Coed (5M- 5W). Uniek!

De speeldagen zijn vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli aanstaande. Op zeven velden wordt gespeeld door ploegen komende uit diverse Europese landen als België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Wales, Ierland, Zwitserland. Bovendien neemt er een aantal Nederlandse teams deel, waaronder de nationale Mannen en Mixed selectie teams. Kortom, een prachtig affiche.

Vrijdag start het toernooi met een dubbel programma. Vanaf 11:00 uur spelen acht internationale Mannen ploegen voor de ESSL West Division titel. Een sterke Europese competitie voor top Slowpitch ploegen. De winnaar in Almere gaat later dit jaar strijden om het vacante ´ESSL European Championship´. Kanshebber voor de titel is ook team DNT, de nationale mannenselectie van bondscoach Danny Bout. De Oranjemannen zijn tevens kersverse bronzen medaille winnaars van de EK Slowpitch 2018 voor Landenteams! 

De Windmill Classic competitie begint vrijdagavond om 20:00 uur, met de openingswedstrijd tussen de Almere All Stars en Team Wales. Zaterdagochtend is het al vanaf 08:00 uur ´Play Ball´ bij beide competities! Gedurende de gehele dag zijn er wedstrijden op alle zeven velden te zien. ´s Avonds is de traditionele Windmill Classic All Star Game tussen Amerikaanse en Europese topspelers in het fraaie Almere Honkbalstadion. Op zondag worden alle Windmill Finale wedstrijden gespeeld. 

Het sportfeest wordt verder opgevrolijkt met een heus horeca plein en diverse Slowpitch kleding en materiaal stands en uzikaal omlijst met een groot dweilorkest! Voor de kids zijn er de Kunstbus en de Windmill Magician. 

De toegang op alle drie toernooidagen is gratis.

Windmill Classic info en wedstrijdprogramma´s op http://windmillclassic.com/ en https://www.facebook.com/WindmillClassic/

ESSL informatie en games programma op https://www.softballeurope.com/essl-west-schedule-for-almere-netherlands/