home » nieuws » leuke slowpitch clinic door dnt bij rooswijk

Leuke Slowpitch Clinic door DNT bij Rooswijk

11 mei 2017 14:52:00

Op woensdag 10 mei werd de allereerste Slowpitch Clinic door het Dutch National Slowpitchteam verzorgd bij de vereniging Rooswijk. 5 Ervaren slowpitchers van het DNT trokken naar Velzen Noord om daar aan 30 enthousiate deelnemers de beginselen van Slowpich uit te leggen en hen kennis te laten maken met deze leuke vorm van softbal.

Deelnemers aan de clinic waren leden en ouders van jeugdleden van de vereniging Rooswijk. Maar er waren ook andere belangstellenden die eens een kijkje kwamen nemen naar aanleiding van alle promotie die de vereniging Rooswijk een het event had gegeven via onder andere social media. Namens de KNBSB was iemand aanwezig om meer informatie te verstrekken over slowpitch en hoe je het een plekje kunt geven binnen je vereniging.

Het weer zat mee en er werd fanatiek en lekker getraind in het avondzonnetje. Zowel de deelnemers als de trainers hadden zichtbaar plezier. Na het oefenen van gooien, vangen en slaan speelden zij een leuke slowpitch wedstrijd. Na afloop van de clinic was iedereen erg enthousiast over zowel de clinic als slowpitch! Zij gaan hier zeker een vervolg aan geven.

Onderstaand de reactie van de organisator van de clinic van de vereniging Rooswijk na afloop van de clinic

"Zoals de foto’s wel hebben aangetoond, was de Slowpitch Clinic van het Dutch National Slowpitch team bij Rooswijk een succes!!

Het is altijd spannend hoe zo’n avond zal verlopen, maar we zijn erg blij dat we het hebben mogen organiseren! Gelukkig zat het weer mee, dat is toch ook wel belangrijk voor het plezier én de opkomst. Er hadden zich 25 mensen aangemeld en er deden er uiteindelijk 27 mee. Door het bekend te maken op facebook en door het plaatsen van een artikel in een viertal lokale krantjes, is dit gelukt en waren er zelfs een aantal onbekende namen op de lijst die mogelijk leiden tot een paar nieuwe leden. Daarbij heeft ook Rooswijk weer even van zich doen laten horen, hetgeen bleek uit de aanmelding voor het meetrainen van een aantal jeugdspelers. De heren van het Dutch National Slowpitch Team zijn een schouwspel an sich, in de goede zin des woords, met hun Nederland - kleding en goede humeuren. Goed georganiseerd, informatief en enthousiast over het spel van Slowpitch hebben zij de clinic tot een succes gemaakt en geeft het absoluut reden om binnen de vereniging hier vervolg aan te geven.

Wij hebben de trainers enorm bedankt voor hun komst en hun inzet. Maar hierbij ook een dankjewel aan jou, Corinne en aan de KNBSB voor de geboden mogelijkheid, jullie hebben hier mensen heel veel plezier mee gedaan en een kleine vereniging als Rooswijk een mooie impuls gegeven! Ik kan het dan ook alle verenigingen in Nederland aanraden om op deze wijze aandacht te geven aan dit spel waardoor ook oudere leden nog wat langer aan de club kunnen worden verbonden. Dankjewel! "

Heeft uw vereniging ook belangstelling voor Slowpitch? Wilt u wat meer informatie of ook een clinic van het DNT op uw veld? Mail dan naar breedtesport@knbsb.nl

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook