home » nieuws » doorstart honkbal week haarlem

Doorstart Honkbal Week Haarlem

10 juli 2017 09:50:37


Gianison Boekhoudt in actie voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens Honkbal Week Haarlem in 2016 (Foto: Rob Jelsma)

De projectgroep Haalbaarheid Honkbalweek heeft het afgelopen half jaar intensief werk gemaakt van de doorstart van het traditionele toernooi in Haarlem. Afgelopen weekend bracht de projectgroep middels een persbericht naar buiten dat een doorstart van het evenement gerealiseerd is. In het weekend van 14 en 15 juli 2018 staat de 29e editie van Honkbal Week Haarlem op het programma.

De komende weken zal er een comité worden geïstalleerd welke de daadwerkelijke organisatie van de Honkbalweek zal gaan opstarten. Inmiddels is er wel bepaald dat de 29e Honkbalweek Haarlem zal gaan aanvangen in het weekend van 14/15 juli 2018. De verdere invulling van het toernooi - zoals het aantal teams, het speelschema en dergelijke, zijn zaken waar het organisatie comité zich de komende maanden over zal gaan buigen.

Sponsoren en partners
In het afgelopen half jaar hebben zich reeds 30 bedrijven gecommitteerd aan de Honkbalweek met een totale toezegging van € 100.000,00. Daarnaast ondersteunt de Gemeente Haarlem de Honkbalweek financieel en is er kritisch naar de uitgavent gekeken. De crowdfundactie is met een opbrengst van €6.500,00 (tot nu toe) succesvol geweest en zal de komende maanden een vervolg krijgen.

Gemeente Haarlem
Wethouder Sport Merijn Snoek van Gemeente Haarlem is zeer trots dat hij het positieve nieuws naar buiten kan brengen. “Door samen te werken met de KNBSB, vrijwilligers en alle betrokken partijen is dit prachtige internationale evenement behouden voor de stad maar zeker ook voor de sport. Ook bij ons laatste politieke sportcafé in juni bleek eens te meer dat de sport in zijn algemeenheid in Haarlem graag ziet dat de Honkbalweek behouden blijft voor de Haarlem. Met de Haarlemse sportverenigingen zal in aanloop naar het evenement meer samen gewerkt gaan worden”.

KNBSB
De KNBSB is zeer verheugd dat er groen licht gegeven is. “In ons beleidsplan staat dat er jaarlijks een toernooi met internationale allure moet plaats vinden met deelname van Oranje. We zijn erg blij met de intensieve samenwerking die we met de mensen in Haarlem een half jaar geleden zijn gestart en kijken uit naar een prachtige toekomst van de Honkbalweek”, aldus voorzitter Ron Schel.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook