home » nieuws » project 'let me know' - tegen pesten op sportclubs

Project 'Let me Know' - tegen pesten op sportclubs

27 juli 2015 13:58:00

Maakt u zich ook zichtbaar?

Overal wordt er gepest door jong en oud, ook op sportclubs en verenigingen komt het helaas voor. Voor een trainer, leider of coach is het vaak toch onmogelijk om precies te weten wat er zich afspeelt binnen de vereniging of club. Degenen die gepest worden schamen zich misschien of durven niet aan te geven dat ze worden gepest of worden buitengesloten. Misschien is het voor een slachtoffer wel niet helemaal duidelijk bij wie ze dit aan kunnen geven of willen ze de trainer of coach hiermee niet lastig vallen. Heel jammer is het dat dit ten kosten kan gaan van het speel en sportplezier.

Wij vinden dat hier verandering in moet komen. Esther, een bezorgde moeder, kwam met het idee: "Een 'Let me know' bandje, waarmee de drager zichtbaar aangeeft dat een slachtoffer van pesten bij hem of haar terecht kan. Trainers, coaches, begeleiders, teamgenoten, iedereen kan het bandje dragen en daarmee hulp bieden aan de kinderen, jongeren en volwassenen die worden gepest. Niet altijd is het mogelijk een oplossing te vinden maar alleen al een luisterend oor is heel veel waard".

Wat kan Let me know voor uw vereniging of sportclub betekenen?

Let me know kan voor uw vereniging heel veel gaan betekenen, u maakt samen met de leden u zelf en de leden zichtbaar en benaderbaar. Leden die nu gepest worden weten in 1 oog opslag wie zij aan mogen en kunnen spreken. Zij zullen de leden direct herkennen aan hun polsbandje.

Ook bij het jaarlijkse kamp kan Let me know een grote rol gaan spelen tegen pesten. Kampbegeleiders kunnen een zichtbaar bandje of 'Let Me Know' pet of shirt dragen tijdens het evenement.

U kunt samen met de deelnemers een duidelijk pestprotocol afspreken tijdens kamp. Verenigingen kunnen op hun website vermelden een 'Let Me Know' vereniging te zijn. Zodat het voor nieuwe leden laagdrempeliger wordt om lid te zijn of te worden van een vereniging.

De 'Let me Know'-ers van een vereniging kunnen leuke activiteiten organiseren voor leden, denk dan bijvoorbeeld aan een toernooi of een gezellig dagje uit.

Verenigingen kunnen 'Let me Know'-ers die iets goeds voor een ander hebben gedaan opgeven bij Stichting Pesten. Elke drie maanden kiest Stichting Pesten een bijzondere Let Me Knower uit om in het zonnetje te zetten.

www.letmeknow.nl
Facebookpagina: Project let me know

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook