home » nieuws » startups helpen softbalsters naar olympische droom

Startups helpen softbalsters naar Olympische droom

25 september 2017 16:35:00

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands hebben een Olympische droom. Wanneer softbal, net als honkbal, tijdens de Spelen van Tokio 2020 terugkeert op het Olympisch programma, willen de speelsters strijden om een Olympische medaille. Het liefst natuurlijk de gouden medaille! Daar is echter funding voor nodig en daarom is de Starship Opportunity in het leven geroepen.

Starship Opportunity is het nieuwe fundraising programma voor Team Kingdom of the Netherlands Fastpitch Softbal. Start-ups, bedrijven en avontuurlijke ondernemers kunnen een bijdrage leveren om de Olympische droom van de softbalsters te realiseren. Dat kan geld zijn, publiciteit, kennis, een netwerk, een faciliteit of een innovatief idee.

In ruil voor hun bijdrage krijgen investeerders in Starship niet alleen exposure en toegang tot een prachtig netwerk, maar bijvoorbeeld ook inzicht in de wijze waarop de talentontwikkeling binnen de softbalwereld effectief kan zijn in het bedrijfsleven. Investeerders in Starship geven talent een kans en dat gaat verder dan het softbalveld. Om ervoor te zorgen dat ieder talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen, wordt tien procent van elk ontvangen sponsorbedrag gedoneerd aan een goed, maatschappelijk doel, zoals bijvoorbeeld vluchtelingenwerk.

Starship Launch
3.. 2.. 1.. Lift off! Op zondag 24 september vond de launch van Starship Opportunity plaats. Tijdens de Season Finals in Moergestel, waar FysioExpert Olympia Haarlem Nederlands kampioen werd, kwamen de eerste investeerders bijeen voor een Kick-Off bijeenkomst.

Na een warm welkom werd er aandacht besteed aan iets dat startups ontzettend vaak en goed moeten kunnen: pitchen. Maar dan wel met een iets andere insteek. Pitching coach van Team Kingdom of the Netherlands Karen Marr toonde samen met pitcher Marjolein Merkx in een korte demonstratie de kneepjes van het vak. Ook hebben de aanwezige startups een poging gewaagd om de bal onderhands zo hard mogelijk te werpen. 


Bestuurslid Topsport Petra Arends en projectmedewerker Yaelle van Blanken tonen trots de presentatie van Starship Opportunity (Foto: Wendy Bezems)

De heerlijke softbaldag werd afgesloten met de finalewedstrijd tussen Olympia Haarlem en Sparks Haarlem. Tijdens de wedstrijden werden echte Starship-ijsjes uitgedeeld aan het massaal toegestroomde publiek ter promotie van Starship Opportunity. 

Meer informatie over Starship Opportunity vind u op www.starship.nu.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook