home » nieuws » jeugdsportfonds biedt sportkansen!

Jeugdsportfonds biedt sportkansen!

27 november 2017 14:46:00

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!

WAAROM IS HET JEUGDSPORTFONDS NODIG?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen (bron: SCP armoedesignalement 2014) op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 9 kinderen. Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen. Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2016 heeft het Jeugdsportfonds 49.466 kinderen een sportkans geboden.

Bij veel gemeentes kun je een aanvraag doen voor ondersteuning vanuit het jeugdsportfonds. Meer informatie is terug te vinden op de website www.jeugdsportfonds.nl

Een aantal van de verenigingen van de KNBSB wijzen potentiele leden op de ondersteuning zodat kinderen bij hen kunnen sporten. Zo ook de vereniging Almere ’90. Zij maakten samen met jeugdsportfonds een leuk filmpje.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook