home » nieuws » ceb en esf fuseren en gaan voortaan door het leven als wbsc europe

CEB en ESF fuseren en gaan voortaan door het leven als WBSC Europe

12 februari 2018 11:06:52

In het tweede weekend van februari vond in Parijs het congres plaats voor de Regional Baseball and Softball Confederation for Europe. Tijdens dit congres stemden 48 gedelegeerden van nationale honkbal, softbal en gecombineerde bonden uit heel Europa unaniem in met de fusie tussen de Confederation of European Baseball (CEB) en de European Softball Federation (ESF).

De twee federaties gaan verder als één onder de naam WBSC Europe. De samenwerking tussen de twee bonden is sinds 2015 al geintensiveerd toen er gezamenlijke commissies werden opgezet voor ontwikkeling van de sport, algemene operationele zaken, marketing en media.

Sinds het congres van 2016 hebben de twee nieuwe voorzitters Didier Seminet (CEB) en Gabriel Waage (ESF) al intensief samengewerkt binnen een gecmombineerde werkgroep om de fusie voor te bereiden.

"We hebben eindelijk de knoop doorgehakt. Na een aantal jaar waarin we steeds intensiever samen zijn gaan werken met verschillende projecten is het nu officieel: we zijn één.", aldus Didier Seminet.

Softbal en honkbal zullen nu hand in hand gaan in alle aspecten van de sport. In Europa zullen de twee belangrijkste richtpunten binnen de samenwerking zijn de ontwikkeling en natuurlijk de promotie van de sport.

De nieuw gevormde WBSC Europe zal nauw samenwerken met de wereldbond (WBSC) om de juridische en structurele basis op te bouwen om ervoor te zorgen dat de toekomst van honkbal en softbal in Europa gewaarborgd wordt.

"Iedereen moet realizeren dat we onderdeel uitmaken van één grote familie. In de WBSC familie heeft iedereen hun eigen plekje. Elke regionale federatie en elke nationale federatie. Wij zijn er om de kennis van onze sport te verspreiden naar elke uithoek van ons continent. Dat is ons doel, dat is waarom de WBSC Europe bestaat.", aldus Gabriel Waage.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook