home » nieuws » van de volewijckers via curaçao naar de knbsb: nieuw bestuurslid tophonkbal

Van de Volewijckers via Curaçao naar de KNBSB: nieuw bestuurslid tophonkbal

19 februari 2018 14:56:00


Job van Beekhoven aan slag in de Liga Veterano op Curaçao

Op 9 December afgelopen jaar is Job van Beekhoven toegetreden tot het bestuur van de KNBSB. Van Beekhoven wordt belast met de portefeuille tophonkbal en loopt gelukkig ook al geruime tijd mee. Naast jarenlang bij de Volewijckers uit Amsterdam te hebben gespeeld en vanaf zijn studietijd ook in het bestuur van de club actief te zijn geweest, is hij al jaren een trouw bezoeker van de Honkbalweek Haarlem en het World Port Tournament.

Zijn werkzame leven wijdt Van Beekhoven aan criminaliteitsbestrijding. Eerst bij het ministerie van Justitie en inmiddels bij het openbaar minsterie. Afgelopen zomer is hij teruggekeerd van een uitzending van een kleine drie jaar op Curaçao waar hij waarnemend hoofdofficier van Justitie was.

Tijdens die periode heeft Van Beekhoven hij zich in zijn vrije tijd ingezet voor het honkbal op Curaçao en heeft hij bijgedragen aan het opbouwen van een netwerk voor de KNBSB vanuit de Koninkrijksgedachte. Zelf heeft hij op Curaçao gespeeld in de Liga Veterano waarin een groot aantal oud-hoofdklassers die teruggekeerd naar Curacao zijn actief is.

Ook speelde van Beekhoven twee jaar bij het heren softbalteam van het Korps Politie Curaçao. Mede daardoor heeft Van Beekhoven de taal en de lokale cultuur goed leren kennen.

Als bestuurslid tophonkbal zal zijn aandacht uitgaan naar de Hoofdklasse, de overgangsklasse, het Koninkrijksteam, talentontwikkeling  en officials.

KNBSB NOC*NSF
Twitter YouTube Facebook