Accountmanagers houden online contact met onze clubs

9 februari 2021

Het is belangrijk dat de KNBSB en zijn verenigingen goed in contact staan over lopende zaken en ontwikkelingen. Het hele jaar houden de KNBSB-accountmanagers en verenigingen met elkaar in contact door middel van WhatsApp-groepen per cluster, zodat men snel informatie met elkaar kan delen. Afgelopen weken hielden accountmanagers weer een online clusterbijeenkomsten.

Het was goed op deze manier weer even direct contact te hebben met de bestuurders van onze verenigingen. Zeker in deze bizarre tijden voor de sportwereld. Onze bestuurders vonden het ook prettig om digitaal samen te komen om hun ervaringen te delen. Ook werden er weer good practises met elkaar gedeeld en wist men elkaar te inspireren.

Er waren in totaal 84 verenigingen in de bijeenkomsten vertegenwoordigd. De bestuurders van de KNBSB en leden van de Commissie van Toezicht sloten aan om te luisteren naar ervaringen van de verenigingen.

Naar aanleiding van het rondje langs de verenigingen concluderen we het volgende:

1) De ledenaantallen zijn stabiel of zelfs licht gegroeid. Een enkele vereniging heeft te maken met wat verlies, meestal niet ten gevolge van Covid-19.

2) Financieel gezien zijn er voor dit moment geen grote problemen. Een aantal verenigingen heeft zelfs iets overgehouden over boekjaar 2020 vanwege de ontvangen steunmaatregelen van de overheid.

3) Een aantal verenigingen is al actief bezig met allerlei activiteiten. Een aantal verenigingen is startende en een klein aantal wacht de ontwikkelingen af.

Over het algemeen genomen geeft dit een positief beeld. Onze verenigingsbestuurders hebben dan ook hard gewerkt om de zaken binnen hun vereniging zo goed mogelijk te regelen en alles draaiende te houden. Top!

We hebben al een hele tijd te maken met Covid-19 en daardoor veel beperkende coronamaatregelen. Zeker op dit moment tijdens de lockdown die nog tot tenminste 2 maart zal duren. Het is belangrijk voor ons allemaal om te focussen op wat wel kan!

Wat kan er wel:

  • 18+ Buiten Sporten met maximaal 2 personen (excl trainer)
  • Tot en met 17 jaar buiten in grotere teams sporten (trainen en wedstrijden spelen) op hun eigen vereniging.
  • Topsporters en sporters in topcompetities mogen onder voorwaarden trainen en wedstrijden spelen.

Het vergt extra organisatie en flexibiliteit, maar we kunnen onze sporten binnen deze richtlijnen aanbieden op onze accommodaties. Een aantal verenigingen is daar ook al actief en creatief mee bezig! Goed om wel even een check te doen bij de gemeente omdat daar nog wel eens wat verschillen in kunnen zitten. De lokale autoriteiten handhaven de richtlijnen. Je wilt natuurlijk geen boete krijgen omdat je je leden lekker laat sporten.

Vind je het lastig de trainingsactiviteiten weer op te starten en heb je vragen over wat wel of niet kan? Mail dan naar sportontwikkeling@knbsb.nl en we helpen je graag.

BaseBall5
Baseball5 is een ideale vorm die je op dit moment prima buiten kunt spelen met de jeugd. We zijn de campagne #LetsGoPlay5 gestart en bij een aantal verenigingen zijn al leuke activiteiten georganiseerd. Trommel je team op en ga op je veld of de parkeerplaats/het schoolplein in de buurt aan de slag met Baseball5. Goed aankleden, muts op, handschoen aan en gaan! Je kunt trainen en wedstrijden spelen. Nodig kids uit de wijk uit om mee te doen via de buurtsportcoach en laat je leden vriendjes en vriendinnetje meebrengen. Zo zet je onze sport ook lokaal weer op de kaart. Met Baseball5 kun je ook prima honkbal en softbal skills oefenen. Meer informatie en oefenstof is te vinden op de website www.playbaseball5.nl.

Organiseer je een Baseball5-activiteit op de club of in de wijk? Tag ons dan op social media. #Baseball5NL #LetsGoPlay5 #playeverywhere #Baseball5

Houd je leden aangesloten
Op de website verzamelen we voorbeelden van diverse trainingsactiviteiten van verenigingen waardoor je kunt laten inspireren om ook aan de slag te gaan. Van belang is dat er binding blijft met je leden en je met hen in contact blijft. Dat kan ook op andere manieren dan trainen. Ook hiervoor verzamelen we voorbeelden van leuke activiteiten die onze verenigingen organiseren.

Heb je nog een leuk voorbeeld? Laat het ons dan weten via communicatie@knbsb.nl.

Het was een goede clusterronde, waarin de accountmanagers veel informatie konden delen met de verenigingen en onze verenigingen met elkaar.
Hopelijk hebben we elkaar kunnen inspireren.

Op naar seizoen 2021! Stay positive! Stay Safe!

Bekijk hier een presentatie die werd gegeven tijdens een van de bijeenkomsten.