Clinic Baseball 4 Blinds in Beek een groot succes!

27 oktober 2021

Dit weekend werd in het Limburgse Beek op het veld van de Cheetahs een wel heel speciale clinic georganiseerd! Voor de gelegenheid werden drie Italiaanse coaches en een speler met ervaring in de spelvariant Baseball 4 Blinds ingevlogen om de 20 aanwezige deelnemers te laten zien hoe het spel gespeeld wordt. Baseball 4 Blinds is een variant van honkbal voor visueel beperkte spelers.

De clinic werd georganiseerd door Chantal Bos van de organisatie 'Iedereen Kan Sporten (IKS) Parkstad en Westelijke-Mijnstreek' en ook de honkbal- en softbalverenigingen Cheetahs en Sittard Condors waren nauw betrokken bij de organisatie van deze geweldige dag voor de deelnemers. Tegenover de Limburgse omroep L1 gaf één van de deelnemers, Marc Marcellissen, perfect aan wat deelname aan sport kan betekenen voor mensen met een visuele beperking: "Ik heb ontdekt dat honkbal heel veel verschillende aspecten heeft. Het vangen van de bal op gehoor en gevoel en het rennen van honk naar honk op basis van geluid geeft een bepaalde vorm van vrijheid."

De clinic werd, zoals gezegd, mede mogelijk gemaakt door Italiaanse inbreng van de AIBXC, de Italiaanse bond voor Baseball 4 Blinds en de wereldbond (WBSC). De KNBSB dankt hen, Chantal Bos en uiteraard beide organiserende verenigingen voor deze fantastische clinic. Ook in Nederland hebben wij nu permanent een systeem ter beschikking om Baseball 4 Blinds ook op andere locaties in Nederland te laten spelen.

Heb je interesse in het gebruik van dit systeem om ook eens een mooie dag voor visueel beperkten te organiseren? Neem dan via e-mail contact met ons op.

De lokale Limburgse omroep L1 was aanwezig en maakte onderstaande reportage over deze dag, terwijl de krant 'De Limburger' er ook een mooi artikel over schreef.