DKF Landelijke G-Honkbaldag op 11 september bij Hilversum Hurricanes

8 juli 2021

   Foto via Hilversum Hurricanes.

De landelijke G-Honkbaldag 2021 staat op zaterdag 11 september op het programma bij Hilversum Hurricanes. Deze toffe dag, waarvoor G-Honkballers van verenigingen uit heel Nederland zijn uitgenodigd, wordt al jaren georganiseerd in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation, een trouwe partner van de KNBSB.

Van ongeveer 10.00 tot 16.00 uur staan er gezellige en sportieve wedstrijden op het programma bij Hilversum Hurricanes, dat sinds mei gestart is met een G-honkbalteam. Het is natuurlijk erg tof dat de vereniging uit Hilversum ook de organisator is van de Dirk Kuyt Foundation G-Honkbaldag. In 2020 kon de dag helaas niet doorgaan door de coronamaatregelen, maar nu gaat de organisatie er vanuit dat de feestelijke dag terugkeert. 

De organisatie heeft alle KNBSB-verenigingen die G-Honkbal aanbieden uitgenodigd. Voor vragen en aanmelden: mail naar g-honkbal@hurricanes.nl.

Verenigingen met G-Honkbal
Welke verenigingen bieden G-Honkbal aan?

Over G-Honkbal
G-Honkbal, een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal, is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen door de verschillende oorzaken van de beperkingen en de grote variëteit in het dagelijks niveau van functioneren sterk uiteenlopen. De een heeft één-op-één begeleiding nodig terwijl de ander de alledaagse dingen zelfstandig doet.

Ook starten met G-Honkbal? Bekijk onze speciale G-Honkbal pagina en lees ook het artikel met onze enthousiaste coördinator André Flicken.