DNT volop in voorbereiding EK 2018

12 april 2018

Van 12 tot en met 16 juni 2018 vindt het EK Slowpitch Softbal (Men's) plaats in Choceň, Tsjechië. De selectie van bondscoach Danny Bout is inmiddels hard aan het trainen en er worden verschillende oefenwedstrijden ingepland. Zo ook afgelopen weekend in Keulen, waar DNT het opnam tegen België, Duitsland en 'NATO' uit het Duitse Geilenkirchen.

Het werden leerzame ontmoetingen, met win- en verliespartijen. De Oranjemannen waren tegen de Belgen aanvallend niet scherp genoeg. Ondanks een herstel later in de wedstrijd, brak het begin de ploeg op en werd de wedstrijd tegen de sterke Belgische slagploeg verloren. Onze zuiderburen lieten daarmee duidelijk zien een geduchte tegenstander te zijn. Tegen Duitsland verliep de wedstrijd een stuk gemakkelijker, mede dankzij de prille opbouw. Het was duidelijk dat zij niet opkonden tegen het meer ervaren DNT. Verdedigend lieten onze Oranje mannen degelijk spel zien en aanvallend werd er direct lustig op los geslagen. Het resultaat: een duidelijke winst voor het DNT.
Tot slot als tegenstander: Het sterk vertegenwoordigde NATO. Deze bijzonder ervaren en krachtige ploeg maakte het voor DNT zeer lastig. Toch werd het een aantrekkelijke en tevens gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de grote slagkracht van de tegenstanders uiteindelijk het beslissende verschil maakte. Ook voor onze Oranjemannen ploeg een mooie test, aangezien zij ditzelfde team ook tegenkomen tijdens de komende ESSL toernooien in de nieuw opgezette ´Division West´ met tien sterke ploegen. Dat belooft een mooie, spannende competitie te worden.

Al met al een dag met wisselend sportief succes, dat op een eerste en mooie lente zondag op het karakteristieke honk- en softbalsportpark van de ‘Cologne Cardinals’ afspeelde. Auf Wiedersehn Slowpitch Freunde!

Overzicht van de uitslagen
Nederland vs. Belgie 11-14 // Nederland vs. Duitsland 18-13 // Nederland vs. Nato Geilenkirchen 11-14

Deelnemersveld EK 2018
Het deelnemersveld van het EK in juni bestaat uit de volgende landen:

1 Belgium
2 The Czech Republic
3 Germany
4 Great Britain
5 Ireland
6 Italy
7 The Netherlands

Bekijk het toernooischema hier