EXTRA INNINGS: ‘We bieden een beleving aan voor jong en oud’

18 september 2020


In de regio Den Haag zijn ze niet meer weg te denken en ook in andere plaatsen binnen de Nederlandse honk- en softbalwereld kent iedereen ze wel: de jongens van EXTRA INNINGS. De stichting zet zich in voor het opleiden en bijscholen van spelers en trainers met clinics, winter- en zomerscholen en de jaarlijkse organisatie van het regionale Little League programma. Sinds kort verhuren ze ook de welbekende Promobus (die voorheen van de KNBSB was), vol met gave promotiematerialen.

Ook voor Youri Visser, Sjors Voermans en Quinlan de Windt verliep de zomer door het coronavirus helaas wat rustiger dan gehoopt, maar het bestuur van EXTRA INNIGS kon gelukkig toch wel wat activiteiten organiseren. “Het is gelukt om samen met HSV Adegeest in Voorschoten toch een Summer Clinic te organiseren, maar helaas ging er een streep door het NK Little League en promotieactiviteiten in onder meer Ridderkerk en Utrecht”, zegt Quinlan. “Het was jammer, maar veiligheid gaat voor alles. Gelukkig hebben we alle drie een fulltimebaan en omdat we een stichting zijn, leden we geen financiële schade. Nu ligt onze focus alweer op dingen die wél weer door kunnen gaan, zoals onze winterscholen.”

Passie en energie
EXTRA INNINGS bestaat in september 2021 alweer vijf jaar. De stichting heeft in razend tempo een goede naam opgebouwd in de regio Den Haag, waar het al jarenlang gave events organiseert voor in de vorm van het NK Little League, een 3-daagse Summer Clinic en Winterscholen voor softbal als honkbal. “Het is tof dat iedereen in de regio ons kent. Youri, Sjors en ik hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en samen met onze geweldige vrijwilligers vormen we een hecht en sterk team”, aldus Quinlan. “Zelf zijn we allemaal dol op onze sporten en we willen onze passie overbrengen op de deelnemers van de events. Ledenbehoud en ledenwerving zijn erg belangrijk voor onze sporten en daarom proberen we met veel positieve energie iedereen te laten genieten van honkbal en softbal.”



Promobus
De lijntjes tussen EXTRA INNINGS en de KNBSB zijn kort. “Wij doen er alles aan om cursussen en events van de bond in de praktijk te brengen voor regio Den Haag”, zegt Quinlan. “De bond bedenkt gave events zoals Baseball5 toernooien en wij stimuleren de verbinding tussen clubs en de KNBSB, want wij kennen de spelers en coaches in onze regio. We hebben ook vaak plek voor enthousiaste stagiaires met liefde voor onze sporten, dus die kunnen zich altijd melden. Sinds kort hebben we ook de blauwe Promobus overgenomen van de bond. Daarin zit bijvoorbeeld een werpkooi met snelheidsmeter, een slagkooi en een honkloop-snelheidsmeter, een ideale manier om kinderen kennis te laten maken met onze sporten.” 


Eastern Athletics
Idealiter is er een soort EXTRA INNINGS in elke regio van ons land en Quinlan is dan ook blij met Eastern Atletics, de stichting die zich inzet voor verbinding en versterking in het oosten van het land. “We hebben onze ervaringen en tips met Eastern Athletics gedeeld bij het opzetten van hun organisatie en het is supertof dat de honk- en softbal community in regio Oost ook een verbindend platform hebben. In elke regio heb je zo’n organisatie nodig, die de jeugd in de buurt enthousiasmeert met coole events. Als er andere partijen graag advies willen, dan denkt EXTRA INNINGS heel graag mee. We moeten samen onze sporten weer op de kaart zetten.”

Groei is niet per definitie het doel van EXTRA INNINGS in de eigen regio, de stichting focust zich op het verbeteren van het bestaande aanbod. “We zijn continu op zoek naar nieuwe vormen om de sporten aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Zo is Baseball5 al een vast onderdeel van onze evenementen. Onze motivatie komt voort uit de liefde voor onze sporten. We willen iedereen met passie en positieve energie laten ervaren hoe leuk het is om te honkballen en softballen.”



Ga naar www.extrainnings.nl voor veel meer informatie over de stichting!