Naamgeving jeugdcompetities verandert

7 januari 2022

De KNBSB hanteert al lange tijd specifieke namen voor onze jeugdcompetities: Pupillen, Aspiranten en Junioren. Om meer duidelijkheid te scheppen, noemen we onze huidige jeugdcompetities vanaf 2022 anders. Zowel internationaal als bij veel andere sporten en sportbonden, worden de volgende namen gebruikt, welke wij ook invoeren.

Leeftijd 

Was

Wordt 

Tot en met 12 jaar 

Pupillen  

U12 

Tot en met 15 jaar 

Aspiranten 

U15 

Tot en met 21 jaar 

Junioren 

U21 

BeeBall is inmiddels een begrip in onze community. De naam BeeBall (voor U9) handhaven we dan ook nog steeds. Mede omdat er veel aparte producten voor de jongste doelgroep zijn ontwikkeld. 

De naam van deze doelgroepen zullen worden aangepast in de reglementen 2022, in Sportlink (bijvoorbeeld DWF) en op onze communicatiekanalen zoals de website. We gebruiken vanaf 2022 deze nieuwe namen in alle communicatie. 

Peildatum leeftijden 

Als peildatum voor deze leeftijdscategorieën houden we voorlopig nog wel 1 oktober aan. Deze datum is ooit gekozen om gelijk te lopen met de klassen en leeftijden op scholen. 

Internationaal gaat men uit van het kalenderjaar, peildatum is daar dus 1 januari. Tot en met 18 jaar mag in U18 spelen. We onderzoeken nog of het wenselijk is deze peildatum ook binnen onze bond op een later moment nog aan te passen. Daarover zal de community tijdig worden geïnformeerd, omdat dat impact heeft op teamsamenstellingen.