Ook in off-season gelden er coronamaatregelen

9 november 2020

De Rijksoverheid heeft dinsdagavond 3 november de coronamaatregelen aangescherpt. Ondanks dat het reguliere honkbal- en softbalseizoen ten einde is, zijn in de komende weken volop off-season honkbal- en softbalactiviteiten gepland door verenigingen en andere organisaties. Hiervoor geldt dat de coronamaatregelen te allen tijd in acht moeten worden genomen. Lees hieronder meer.

Tijdens de persconferentie op dinsdag 3 november werd bekendgemaakt dat per woensdag 4 november 22.00 uur voor in elk geval twee weken strengere maatregelen voor senioren van kracht zijn. Dit houdt onder andere in dat de groepsgrootte voor senioren is teruggebracht van 4 naar 2 personen, exclusief trainer. Wel mogen er meerdere groepjes naast elkaar sporten, zolang de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden, er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.

Honkbal- en softbalactiviteiten in off-season periode
Zoals te doen gebruikelijk worden in de off-season periode allerlei winterscholen, indoor toernooien en andere honkbal- en softbal gerelateerde activiteiten georganiseerd. Of deze activiteiten wel/niet door kunnen gaan is afhankelijk van de vraag of de coronamaatregelen kunnen worden gewaarborgd. Wij raden verenigingen/organisatoren aan altijd contact op te nemen met de gemeente waar de activiteit gaat plaatsvinden. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

Nieuwe versie generieke sportprotocol
Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen is het generieke sportprotocol van NOC*NSF en de sportbonden aangepast. Klik hier voor de meest actuele versie van dit protocol. Veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport vindt u op de sites van de Rijksoverheid en NOC*NSF.

Bekijk ook het coronadossier van de KNBSB.