URGENT: Houd je tijdens wedstrijden aan de protocollen!

22 juli 2020

We komen als honkballers en softbalsters uit een situatie waarin het maandenlang niet mogelijk was om onze sporten te spelen. Na een sterke lobby vanuit de KNBSB en andere zomersportbonden heeft de regering samen met het RIVM besloten dat er ook in de sport meer versoepeling kwam in de coronamaatregelen.

Aanstaande donderdagavond start voor de honkbal- en softbalsport de laatste competitie, de Honkbal Hoofdklasse. Wij zijn als bond ontzettend blij dat daarmee alle honkbal- en softbalcompetities van start zijn gegaan zijn, maar willen tegelijkertijd onze leden op het hart drukken de versoepeling van de maatregelen niet op zij te schuiven maar juist in acht te blijven nemen. De versoepeling is namelijk tot stand gekomen door het strikt navolgen van de door NOC*NSF en gezamenlijke sportbonden samengestelde protocollen.

Deze protocollen die hebben gezorgd voor ‘het nieuwe normaal’ dat misschien even vreemd aanvoelt, hebben ook gezorgd voor de start van de competitie en moeten ook zorgen voor de voortgang van de competitie. Deze moeten we dan ook met z’n allen respecteren. 

We moeten zowel binnen als buiten het speelveld, ook in de dug-out, de anderhalve meter in acht nemen. Ook moeten we helaas het zingen, schreeuwen en geven van ‘high fives voorlopig achterwege laten.

Zeker met een stijgend aantal besmettingen en een hogere besmettingsgraad in de afgelopen week is het van belang dat wij de protocollen handhaven als wij de rest van dit seizoen nog gewoon willen honkballen en softballen.

 De KNBSB rekent voor de handhaving op de verenigingen, de individuele leden en de fans in het publiek. Heeft u geen volledig beeld van de protocollen of zoekt u meer informatie? Bekijk dan de algemene sportprotocollen en onze sport specifieke protocollen via deze link.