Vacature: Honkbaltrainer - minimaal 6 uur per week

19 april 2018

In 2015 is de KNBSB een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Veiligheid en Justitie omtrent het project Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent. Dit project is de afgelopen seizoenen gestaag gegroeid binnen de KNBSB. Het aantal deelnemende verenigingen en het aantal AJB-teams die aan een speciale competitie deelnemen, neemt jaarlijks toe. Daar zijn we trots op! De Stichting Laureus heeft de organisatie van het project van het ministerie overgenomen. Door het toetreden van nieuwe honkbalverenigingen binnen het project is de Stichting Laureus op zoek naar nieuwe hoofdtrainers Honkbal (min 6 uur per week) in de omgeving Rotterdam / Amsterdam / Brabant voor het project ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’. 

De functie
Alleen Jij Bepaalt is een gedragsinterventie waarbij sport en rolmodellen worden ingezet om een positieve gedragsverandering te realiseren. De sporten worden ingezet als middel met het doel deze verandering teweeg te brengen. Tijdens de interventie krijgen zij in een positieve sociale omgeving vaardigheden met betrekking tot normen en waarden omgaan met autoriteit, discipline en vele andere vaardigheden aangeleerd. De hoofdtrainers fungeren als rolmodel binnen de interventie en zijn de belangrijkste schakel in het realiseren van de doelstellingen. Een hoofdtrainer van Alleen Jij Bepaalt onderscheidt zich van ‘normale’ sporttrainers doordat zij sportieve prestaties ondergeschikt maken aan vooruitgang op sociaal vlak. Deze interventie wordt uitgevoerd binnen het praktijkonderwijs en / of VMBO basis- en kaderberoeps.

Wij vragen
Een hoofdtrainer van Alleen Jij Bepaalt past binnen het onderstaand profiel:

  • In het bezit van minimaal een MBO-4 diploma, of gelijkwaardig aantoonbaar werk- en denkniveau
  • Is in staat om als rolmodel te fungeren en heeft aantoonbare affiniteit en/of ervaring met de doelgroep.
  • Is in staat om voor de groep te staan, voorbeeldgedrag te vertonen, aan te spreken, te normeren
  • Is in staat om een sporttraining te geven.
  • Is in staat om een positieve relatie op te bouwen met de deelnemers.
  • Is in staat om zelfstandig samen te werken met de onderwijsinstellingen, verenigingen en directe collega’s.
  • Het kunnen overhandigen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.

Wij bieden 
Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een sterk groeiende organisatie. Naast een goed salaris, een pensioenregeling en andere verzekeringen, bieden wij bovenal een prettige werksfeer. De werkdagen zullen in overleg bepaald worden met de projectleider. Verder bieden wij jou alle nodige middelen om het werk goed te kunnen uitvoeren, waaronder scholing en ondersteuning vanuit de projectleider.

Laureus Foundation the Netherlands 
Stichting Laureus Nederland is onderdeel van Laureus Global. Laureus Nederland is uitvoerende partij van het project ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’. Binnen dit project worden jaarlijks jongeren geholpen door middel van sport. Het projectteam bestaat uit 5 werknemers, te weten 3 projectleiders, een coördinator en een programmadirecteur. Daarnaast werken er ongeveer 20 hoofdtrainers in het project. We zijn actief in meerdere grote gemeenten in Nederland.

Contact
Stuur je sollicitatie voorzien van CV en motivatiebrief naar r.legito@alleenjijbepaalt.nl , t.a.v. hoofdtrainer Honkbal. Voor vragen kun je tevens contact opnemen met dhr. R. Legito op telefoonnummer 06-21309119