Vacature: Kolomlid Topsport Softbal

29 mei 2017

De KNBSB is op zoek naar leden voor het Kolomoverleg Topsport Softbal die op vrijwillige basis invulling geven aan de uitvoering van het topsport softbalbeleid, zoals omschreven in het KNBSB Integraal Beleidsplan en de daarbij behorende ‘Grand Slam’ ambities.

Het Kolomoverleg heeft de opdracht om met deze grotendeels reeds voorliggende plannen betrokkenheid bij de topsportverenigingen te creëren om de gewenste veranderingen te realiseren. Daarnaast zal het Kolomoverleg zich samen met het bondsbureau moeten inspannen om een gezonde ‘klant-leverancier-relatie’ op te bouwen met de verenigingen en zo een constructieve samenwerking bewerkstelligen, waarbij het gemeenschappelijke belang boven individuele belangen staat.

Organisatie

De KNBSB kent in de uitvoerende bondsorganisatie een kolommenstructuur voor drie aandachtsgebieden; Breedtesport, Topsport Honkbal en Topsport Softbal. Iedere Kolom heeft een eigen Kolomoverleg. Het Kolomoverleg Topsport Softbal bestaat uit vijf leden en een voorzitter.

Het Kolomoverleg kan tijdens het uitwerken van beleidsonderdelen gebruik maken van werkgroepen en externe experts . Het Kolomoverleg treedt met regelmaat in overleg met de topsportverenigingen om plannen te bespreken, alvorens tot een besluit te komen. De afstemming met de andere beleidsterreinen gebeurt in overleg met de belanghebbende Kolommen.

Functie

Aandachtsgebieden

Het Kolomoverleg kent de volgende twee aandachtsgebieden:

  1. Het ontwikkelen van vitale topsportverenigingen.
  2. Het ontwikkelen van aantrekkelijke topsportcompetities.

Profiel

  • Heeft affiniteit met topsport
  • Heeft bestuurlijke ervaring
  • Is bereid tot samenwerken
  • Beschikt over sociale vaardigheden
  • Werkt samen met bestuurders van softbalverenigingen
  • Werkt samen met medewerkers van het bondsbureau
  • Werkt vanuit algemeen softbalbelang

Overleggen

Het Kolomoverleg komt vier tot zes keer per jaar bij elkaar (meestal in het Huis van de Sport, in Nieuwegein). Tevens zijn de leden van het Kolomoverleg aanwezig bij de vier bijeenkomsten met de topsportverenigingen (Nieuwegein).

Indien u geïnteresseerd bent of een geïnteresseerde kandidaat wilt aanmelden, verzoeken wij u te reageren via gijs.selderijk@knbsb.nl. Ook voor vragen kunt u contact opnemen met Gijs Selderijk. Reageren op deze vacature kan tot 1 juli.