Academie voor Sportkader (ASK)

De ASK maakt onderdeel uit van de unit Sportontwikkeling bij NOC*NSF en is in 2016 voor en door sportbonden opgericht. Door de professionalisering van de sport ontstond er een grotere behoefte aan beter en meer opgeleid sporttechnisch, bestuurlijk en arbitraal kader. Binnen de ASK trekken NOC*NSF en de bonden gezamenlijk de kar bij de verdere structurering en inrichting van de vernieuwde competentiegerichte opleidingen, waardoor deze processen effectiever en efficiënter kunnen verlopen.

Een overzicht van de opleidingen en workshops is via deze link te vinden. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de ASK nieuwsbrief.

 

Sportopleidingen.nl

Onlangs is de nieuwe website van www.sportopleidingen.nl gelanceerd. Het vernieuwde platform voor trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers is dé plek voor competentiegerichte sportopleidingen en bijscholingen. Op de website staan opleidingen van de NOC*NSF Academie voor Sportkader, commerciële aanbieders en diverse sportbonden voor de gehele sportbranche, ongeacht in welke sport iemand actief is. De sportgenerieke scholingen zijn dus geschikt voor vrijwel iedereen die werkt in de sportwereld, van een korfbaltrainer tot aan de vrijwilliger van de lokale dojo. Bekijk de nieuwe website op www.sportopleidingen.nl.

Sport Bestuurders Academie (SBA) organiseert workshops voor bestuurders

Altijd al willen weten hoe je vereniging kan ‘Scoren met Social Media’? Denk je regelmatig ‘Help, ik zoek vrijwilligers’? Of benut je graag ‘De kansen van 50+ sport en samenwerking’? Kom dan naar een van de workshops die georganiseerd wordt door de SBA, waarbij deze thema's de komende tijd centraal staan. De workshops zijn toegankelijk voor alle sportverenigingen en worden door het hele land aangeboden.

De workshops staan onder begeleiding van een expert op het betreffende thema, je krijgt tips en handvatten aangereikt en je kan in gesprek met andere bestuurders, ook van andere sporten. Verrijk je kennis, laat je inspireren en vergroot je netwerk door deel te nemen aan de workshops van de Sport Bestuurders Academie!

Geïnteresseerd in de workshops? Kijk dan op de website voor meer informatie en om je in te schrijven. De kalender wordt regelmatig up-to-date gebracht met nieuwe workshops en data, dus houd de site in de gaten!

Nieuwe scholing Vertrouwenscontactpersoon

NOC*NSF Academie voor Sportkader heeft weer een nieuwe reeks VCP-opleidingen gepland voor 2019. Op de website tref je de actuele planning, ook via het nieuwe platform sportopleidingen zijn de nieuwe scholingen terug te vinden! Voor trainers en coaches organiseert Academie voor Sportkader dit jaar ook de scholing Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Een scholing die iedere trainer zou moeten volgen!

Volg Academie voor Sportkader op twitter @voorsportkader en via LinkedIn NOC*NSF Academie voor Sportkader.