Honkbal Softbal Masterz

Tijdens de clusterbijeenkomsten in september 2015 is de website www.honkbal-softbalmasterz.nl gepresenteerd. Hier worden de basis spelregels van honkbal en softbal op een eenvoudige manier uitgelegd met als doel de spelregelkennis te vergroten. Vanaf 1 januari 2016 is het mogelijk om via deze website je spelregelbewijs te halen. Tot die tijd kan er worden geoefend door middel van het beantwoorden van oefenvragen.

In 2016 monitoren we hoeveel van onze leden hun spelregelbewijs halen. Omdat de site is ontwikkeld voor de doelgroep 14 tot en met 18 jarigen zullen wij ook enkel die groep monitoren. Op 31 december 2016 willen we dat 75% van de doelgroep zijn of haar spelregelbewijs heeft gehaald. Om dit streefgetal te halen vraagt dit een gedeelde inspanning van zowel de KNBSB als de verenigingen. Via de Home Plate en de website zullen we regelmatig updates geven van de stand van zaken en zullen we ‘good practices’ met de verenigingen delen.

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de honkbal-softbalmasterz.nl kunt u mailen naar masterz@knbsb.nl.

 

Hoe verstuur ik de activatiecodes?


De activatiecodes zijn gekoppeld aan ieder lid en zijn terug te vinden in Sportlink Club. Hiervoor opent u in Sportlink het menu ‘Personen’ gevolgd door ‘Overzicht spelregelbewijs’. Er verschijnt dan een menu met 4 tabbladen. Bij het tabblad ‘Aankomend’ staan alle leden die in aanmerking komen voor het spelregelbewijs inclusief activatiecode. Door het lid te selecteren en op ‘e-mail activatiecode’ te klikken wordt de activatiecode gemaild.

Meer info is te vinden via de Sportlink Support pagina.

 

 

Spelregels in begrijpelijke taal voor beginners


Om de honkbal-softbalmasterz.nl bij te staan is ook een spelregelboekje in begrijpelijk taal ontwikkeld om spelers. ouders, begeleiders, vrienden en familie die nog weinig kennis hebben van de sport de basisbeginselen van de regels bij te brengen. Het boekje is dusdanig ontworpen dat het uit te printen is als boekje!

Bekijk het spelregelboekje online