Honkbal Softbal Masterz

 

In 2015 is de website www.honkbal-softbalmasterz.nl gepresenteerd. Hier worden de basis spelregels van honkbal en softbal op een eenvoudige manier uitgelegd met als doel de spelregelkennis te vergroten.

Je kunt eerst de vragen oefenen door middel van het beantwoorden van oefenvragen. Via deze website kun je ook je officiele spelregelbewijs halen. Daar krijg je dan een aantekening van in Sportlink. Hiervoor heb je een activatiecode nodig. Hoe het werkt en waar je deze activatiecode kunt vinden lees je verderop op deze pagina.

Deze website is in samenwerking met NOC*NSF ontwikkeld, in eerste instantie voor de doelgroep 14-18 jarigen. Doelstelling van de KNBSB is dat uiteindelijk  elk (nieuw) jeugdlid zijn of haar spelregelbewijs haalt.  Direct gevolg van een goede spelregelkennis is dat er minder discussie over de spelregels onstaat op de velden en er met plezier gesport kan worden.
Sommige vragen zijn wellicht eenvoudig en andere zullen wat moeilijker zijn. Dat is ook afhankelijk van de ervaring van de speler. De doelgroep is dan ook erg breed en we streven ernaar om voor iedereen een acceptabel nivo aan te bieden zodat basiskennis verkregen wordt.

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de honkbal-softbalmasterz.nl kunt u mailen naar masterz@knbsb.nl.

Er zijn wat veranderingen aan de achterkant bij de Honkbal-softbalmasterz. Dat leidt ertoe dat er een nieuwe inlogprocedure is. Daar zijn nog wat problemen/onduidelijkheden mee. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

 

Hoe verstuur ik de activatiecodes?


De activatiecodes zijn gekoppeld aan ieder lid en zijn terug te vinden in Sportlink Club. Hiervoor opent u in Sportlink het menu ‘Personen’ gevolgd door ‘Overzicht spelregelbewijs’. Er verschijnt dan een menu met 4 tabbladen. Bij het tabblad ‘Aankomend’ staan alle leden die in aanmerking komen voor het spelregelbewijs inclusief activatiecode. Door het lid te selecteren en op ‘e-mail activatiecode’ te klikken wordt de activatiecode gemaild.

Meer info is te vinden via de Sportlink Support pagina.

 

 

Spelregels in begrijpelijke taal voor beginners


Om de honkbal-softbalmasterz.nl bij te staan is ook een spelregelboekje in begrijpelijk taal ontwikkeld om spelers. ouders, begeleiders, vrienden en familie die nog weinig kennis hebben van de sport de basisbeginselen van de regels bij te brengen. Het boekje is dusdanig ontworpen dat het uit te printen is als boekje!

Bekijk het spelregelboekje online