Trainer/Coach 1

Omschrijving


De opleiding Trainer/Coach 1 (TC1) is een ‘praktijkgerichte’ opleiding gebaseerd op de KNBSB-visie ‘Visie op jeugd’. Een deelnemer kan na het volgen van de vier workshops (bestaande uit theorie en praktijk) onder begeleiding van een ‘ervaren’ trainer/coach bij de vereniging aan de slag.

 

Doelgroep


De deelnemer aan deze opleiding is een beginnende (of enigszins ervaren) trainer die zich wil verdiepen in het aanleren van technische vaardigheden gebaseerd op de methodiek ‘Motorisch Leren’.

 

Tijdsinvestering


De opleiding bestaat uit vier workshops van 2.5 uur per workshop (bestaande uit theorie en praktijk).

 

Inhoud


In de workshops wordt theorie en praktijk afgewisseld. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe leer je bewegen?
  • Het geven van instructie
  • Wat kun je van een speler van een bepaalde leeftijd vragen/verwachten?
  • Begeleiden van jeugdspelers / Positief Coachen

Opdrachten


Tijdens de opleiding dient de deelnemer de volgende opdracht uit te voeren:

  • Assisteren bij een training

Lesmateriaal


U kunt gebruikmaken van lesmateriaal dat digitaal beschikbaar is via www.knbsb.nl/opleidingen/downloads. Dit zijn onder andere de trainingskaarten ‘Visie op jeugd’ en de BeeBall-trainingskaarten die u voor het geven van trainingen kunt gebruiken.

 

Kosten


Deelname aan deze opleiding kost EUR 63,00.*

 

*) Als de zaalhuur voor het theorie- en praktijkdeel niet bij de KNBSB in rekening wordt gebracht én bij minimaal 12 deelnemers zijn de kosten € 42,00 per deelnemer.

   

Certificaat


Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat ‘Trainer/Coach 1’ als bewijs van deelname. Hiervoor dienen tenminste drie workshops te zijn gevolgd en dient de instructie-opdracht te zijn uitgevoerd.

 

Organisatie


Wij organiseren deze opleiding alleen in samenwerking met een vereniging (of meerdere) en bij een minimale deelname van 12 deelnemers. De vereniging verzorgt de accommodatie waar zowel het theorie- als praktijkdeel van de opleiding kan worden gegeven. Bijvoorbeeld in het clubhuis en op het veld van de vereniging.

Heeft uw vereniging belangstelling om deze opleiding te organiseren, mail dan naar kaderopleidingen@knbsb.nl.

Inschrijven


Heeft u belangstelling om deze opleiding te volgen? Informeer dan binnen uw vereniging naar de mogelijkheden om deze opleiding binnen de vereniging te organiseren.

 

Op het moment dat we deze opleiding in samenwerking met een vereniging hebben georganiseerd, kunt u zich hier via de webshop inschrijven.

Voorwaarden


Voor deze opleiding gelden de volgende voorwaarden:

  • Het minimale aantal deelnemers is 12.
  • De deelnemer dient bij aanvang van de opleiding minimaal 16 jaar te zijn.
  • De deelnemer dient bij aanvang van de opleiding bondslid van de KNBSB te zijn.

Vragen


Heeft u een vraag over deze opleiding? Mail dan naar kaderopleidingen@knbsb.nl.

 

Subsidie


Veel gemeenten verstrekken subsidies aan verenigingen om kaderleden een sporttechnische opleiding te kunnen laten volgen. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente!

 

Opmerkingen


  • Deze opleiding valt niet onder de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) van de Academie voor Sportkader.
  • Een deelnemer die in het bezit is van het certificaat ‘Trainer/Coach 1’ heeft de mogelijkheid via een ‘verkort traject’ het diploma ‘Trainer/Coach 2’ te behalen.