Week van het Sportplezier

Sportplezier, dat willen we toch allemaal?

Sporten is goed voor je, dat weten we allemaal. En als je daarbij ook nog eens sport met plezier dan is het dubbel zo goed. Want als je ergens geen plezier in ervaart, is het toch een stuk minder leuk en interessant, nietwaar?

Eigenlijk kan je wel zeggen dat het ervaren van sportplezier dé belangrijkste reden is waarom jongeren en ouderen op elk niveau gaan en vooral blijven sporten? Daar willen we graag met jullie samen mee aan de slag!

Iedereen heeft invloed op zijn of haar sportbeleving, maar ook op die van een ander. Hoe maak je er niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen een 'feest' van? Welke invloed heb jij als scheidsrechter of barvrouw op een plezierige sportervaring? Wat kan je als verenigingsfunctionaris doen om het sportplezier binnen de vereniging te vergroten? En welke (communicatie) middelen kan ik inzetten?

Tijdens de Week van het Sportplezier gaan wij dieper op deze vragen in. Met vier leuke, praktische en gratis workshops willen wij een ieder inspireren om zijn of haar sportplezier te vergroten. De workshops zijn toegankelijk voor iedereen: Van ouders tot trainers, van bestuursleden tot webbeheerders en van jong tot oud. Kortom, voor iedereen die geïnspireerd wil worden. Want uiteindelijk gaat het ook om jouw eigen sportplezier!

De week van het sportplezier

Tijdens de tweede editie van de Week van het Sportplezier (4 tot en met 12 maart) organiseren wij (i.s.m. de Nederlandse Basketball Bond) een viertal gratis workshops. Alle workshops staan in het teken van sportplezier. Wij willen graag met zoveel mogelijk honkballers, softballers, basketballers, bestuursleden, ouders, vrijwilligers, en supporters aan de slag met SPORTPLEZIER. Hoe kun je daar nou zelf een rol in spelen?

Workshops
Je kunt deelnemen aan de volgende vier workshops.

 • Lang leve de Sportouder:
  Wat is jouw rol als ouder of coach m.b.t. het sportplezier van je kind?
 • Meer vrijwilligers met sportplezier:
  Hoe je meer vrijwilligers werft door het verhogen van het sportplezier
 • Tips & Tricks Social Media: 
  Tips & Tricks voor het vergroten van het gebruik en bereik van Social Media
 • Welkom op de Club: 
  Hoe gastvrij is jouw vereniging?

Deelname en locatie
De workshops worden gegeven bij Topsportcentrum Rotterdam Deelname aan de workshops is GRATIS!
De workshops worden parallel gegeven van 19.30 tot 21.30.
Dus je kunt zelf een keuze maken welke je het meeste aanspreekt. 

Inschrijven is niet meer mogelijk

Workshop 'Lang leve de sportouder' voor (sport)ouders en coaches

Elke ouder vindt het belangrijk dat zijn of haar kind aan sport doet. Voldoende bewegen is goed voor de sociale ontwikkeling en gezondheid. Maar het met PLEZIER SPORTEN is natuurlijk ook erg belangrijk. In deze workshop is staat de vraag ‘Hoe kun jij als ouder bijdragen aan het SPORTPLEZIER van je kind?'. Hoe kun je het nog leuker voor hem of haar maken? Je bent betrokken bij je sportende kind tijdens een wedstrijd of training, maar ook thuis is het vast wel eens onderwerp van gesprek.
 
De deelnemers gaan tijdens de workshop samen het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen en hoe zij daar aan kunnen bijdragen. Leuk om eens samen over te praten en ook om de kinderen erbij te betrekken. Tijdens de workshop geven twee kinderpsychologen ook enkele tips en tricks over hoe je bijvoorbeeld een open dialoog kunt hebben met de kinderen over sportplezier. Goed om eens met elkaar over te praten en ervaringen te delen.

Inschrijven is niet meer mogelijk

Workshop 'Meer vrijwilligers met sportplezier'

Als je lid bent van een fijne, gezellige vereniging kom je er vast regelmatig en met plezier. Om zelf te sporten, lekker te trainen of wedstrijden te spelen. Of omdat je kind lid is van de vereniging en je hem regelmatig komt aanmoedigen. Verenigingen hebben veel vrijwilligers nodig, zonder vrijwilligers kan de vereniging nu eenmaal niet bestaan. Er zijn nogal wat klusjes en taken die door vrijwilligers gedaan moeten worden. En vele handen maken licht werk! Als je met PLEZIER naar je vereniging gaat omdat je daar gezelligheid, betrokkenheid en waardering vindt ben je ook eerder bereid een taak op te pakken voor de club.

Veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers en middels deze workshop bieden wij de clubs handvaten om hier verandering in aan te brengen. We doen dit middels drie hoofdonderwerpen; werven, waarderen en behouden MET PLEZIER! De workshop voorziet in handige tips en tools om vrijwilligers te werven. Tijdens de workshop staan we uitgebreid stil bij de verschillende manieren van werven, waarderen en behouden van vrijwilligers. Aan het eind van de workshop zit uw vereniging niet ineens met een overschot aan vrijwilligers maar heeft u wel de handvaten gekregen om stappen te zetten in die richting.

Inschrijven is niet meer mogelijk

Workshop 'Tips & tricks social media'

Social media is in deze tijd een heel belangrijk communicatiemiddel. Ook voor sportverenigingen. Op welke manier kun je als vereniging social media inzetten om plezier uit te dragen, hoe leuk is het om bij ons te sporten? Kom een keertje langs om te kijken of sporten! En welke invloed heeft social media op het SPORTPLEZIER en klimaat binnen je vereniging?

Actief social media gebruiken vraagt ook tijd en inzet van vrijwilligers. Tijdens de workshop zal je actief worden meegenomen in enkele praktische tips en tricks voor het gebruik van social media en manieren om er vrijwilligers voor te vinden en zo gezamenlijk het SPORTPLEZIER bij je vereniging uit te dragen!

Inschrijven is niet meer mogelijk

Workshop 'Welkom op de club'

Als sporter ben je lid van je sportvereniging omdat je daar met PLEZIER je favoriete sport kunt uitoefenen of bekijken. Toch?! Je komt er graag omdat het een prettige omgeving is waar je ook een deel van je sociale contacten hebt. Dus naast het kunnen sporten sporten staan gezelligheid en  PLEZIER hoog in het vaandel! Welkom op de Club legt een basis voor een gastvrij verenigingsleven, waar sporters, vrijwilligers, sponsoren en gasten zich thuis voelen.

Tijdens deze workshop word je uitgedaagd op een andere manier naar je club te kijken. Hoe open en gastvrij is je vereniging? Hoe ziet de route van de sporter eruit? Er inzicht gegeven in verwachtingen en beleving van sporters aan de hand van talloze sportvoorbeelden, handige tips en nieuwe inzichten kunnen deelnemers direct gaan experimenteren op hun club.

Inschrijven is niet meer mogelijk