Baseball5

Baseball5 is een nieuwe 5-tegen-5, 5 innings urban variant van honkbal en softbal en kan letterlijk overal gespeeld worden. De korte wedstrijdjes worden gespeeld zonder materiaal, behalve een zachte rubber speelbal, vergelijkbaar met een tennisbal. Deze urban variant brengt de mooie sport nog dichter bij de sporter.  All you need is a ball! 

Volg Baseball5 in Nederland via social media:

Voor meer informatie mail naar sportontwikkeling@knbsb.nl

#PlayEverywhere

Baseball5 is een straat variant van baseball en softball. Ontwikkeld en veel gespeeld in Cuba. Het wordt daar gezien als de bakermat van honkbal en softbal. Doordat er geen materialen nodig zijn is het laagdrempelig speelbaar. Je kunt het spelen op elke ondergrond en hebt weinig ruimte nodig. Sportplezier voor jong en oud!

Door het kleine veld en de kleine teams is het spel snel en dynamisch en daardoor heel attractief. Om het zelf te spelen en ook om naar te kijken. Baseball5 is een ideale spelvorm in de wijk en op scholen te spelen. Ook als trainingsvorm in de zaal of op het veld is Baseball5 zeer geschikt. Alle aspecten van honkbal en softbal komen er in terug. 

Baseball5-bal

De ballen die gebruikt worden voor Baseball5 zijn van speciaal materiaal. De bal is rubberachtig, stuitert goed, zacht genoeg om zonder materiaal te vangen en te slaan, maar hard genoeg om goed te vangen en te gooien. 

De Baseball5-ballen zijn enkel te koop via Teammate. In Nederland is Eastpro de enige importeur van Teammate-producten. 
Ze zijn te bestellen via hun webshop. (Update Januari 2019: De ballen zijn op dit moment uitverkocht, maar worden in februari/maart weer aangevuld in de shop)

Baseball5-ballen kosten op dit moment € 5,50 per stuk.

#allyouneedisaball

Baseball 5 Introductie NL

Baseball 5 NL Promo 2

Baseball5 - Promo KNBSB

Gerelateerde artikelen

  • 1
  • 2