Baseball5

Baseball5 is een nieuwe 5-tegen-5,  5 innings urban variant van honkbal en softbal en kan letterlijk overal gespeeld worden. De korte wedstrijdjes worden gespeeld zonder materiaal, behalve een zachte rubber speelbal, vergelijkbaar met een tennisbal. Deze urban variant brengt de mooie sport nog dichter bij de sporter.  All you need is a ball! 

#playeverywhere

Baseball5 is een straat varariant van baseball en softball. Ontwikkeld en veel gespeeld in Cuba. Het wordt daar gezien als de bakermat van honkbal en softbal. Doordat er geen materialen nodig zijn is het laagdrempelig speelbaar. Je kunt het spelen op elke ondergrond en hebt weinig ruimte nodig. Sportplezier voor jong en oud!

Door het kleine veld en de kleine teams is het spel snel en dynamisch en daardoor heel atractief. Om het zelf te spelen en ook om naar te kijken. Baseball5 is een ideale spelvorm in de wijk en op scholen te spelen. Ook als trainingsvorm in de zaal of op het veld is Baseball5 zeer geschikt. Alle aspecten van honkbal en softbal komen er in terug. 

 

Baseball5-bal

#allyouneedisaball

De ballen die gebruikt worden voor Baseball5 zijn van speciaal materiaal. De bal is rubberachtig, stuitert goed, zacht genoeg om zonder materiaal te vangen en te slaan, maar hard genoeg om goed te vangen en te gooien. 

De Baseball5-ballen zijn enkel te koop via Teammate. In Nederland is Eastpro de enige importeur van Teammate-producten. 
Ze zijn te bestellen via hun webshop.

Baseball5-ballen kosten op dit moment € 5,50 per stuk.

Media

In de eerste video van de WBSC wordt het spel uitgelegd. In de video's daaronder zijn beelden zichtbaar van een Baseball5-toernooi bij UVV en tijdens Super6. Op de foto's daaronder is de Baseball5-bal en diverse Baseball5-activiteiten zichtbaar.