Pilot Softbal Aspiranten Enkels 2021

De KNBSB heeft voor softbal de ambitie om wedstrijden in competitievormen te organiseren die aantrekkelijk zijn:

  • Leuk én uitdagend voor spelers/speelsters, coaches en officials om aan deel te nemen.
  • Leuk en relevant voor publiek en media om te volgen.
  • Leuk en interessant voor verenigingen om te organiseren en/of te hosten.        

Dit geldt ook voor de softbal aspiranten enkels (onder 15 jaar). De KNBSB gaat tijdens de competitie 2021 samen met de betrokken verenigingen als pilot experimenteren met een aantal nieuwe ideeën: De competitie gaat bestaan uit drie competitiedelen met tijdens de zomermaanden meer ruimte voor verenigingen om een toernooi te organiseren en voor speelsters en teams dus meer toernooien om aan deel te nemen.

Eigen regelkaart
Voor deze toernooien kunnen verenigingen nieuwe teams inschrijven en hebben teams ook de mogelijkheid om nieuwe speelsters (bijvoorbeeld uit een andere sport) mee te laten doen. Kortom: de deelname aan de toernooien is voor leden en niet-leden. Er is voor deze competitie een eigen regelkaart met aanvullende spelregels die het spel aantrekkelijk(er) en laagdrempelig(er) maken om te spelen. 

En last but not least: tijdens de toernooien zorgen de op dat moment niet-spelende teams voor de scheidsrechters (een volwassene en een speelster). De pilotcompetitie loopt van het derde weekend april tot en met laatste weekend september, zie de speelkalender.

Hoe ziet deze competitie er uit?


Afsluiting: Fall Tournament.
Als afsluiting organiseren we op zondag 10 oktober een groot landelijk softbaltoernooi waarvoor alle softbal aspirantenteams die aan de pilot hebben deelgenomen kunnen inschrijven. Alle teams samen op één locatie voor een groot softbalfeest in Almere! De inschrijving is inmiddels gesloten.